Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

"Παραιτούμαι από τον μνημονιακό και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους συντρόφους μου που ΔΕΝ υποτάχτηκαν και ΔΕΝ λύγισαν…"

Δήλωση προσχώρησης στη ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ του νέου δημοτικού συμβούλου δήμου Βύρωνα Θανάση Κοσκινά
«Μπαμπά γιατί κλαίς;»! Ήταν τα λόγια της μικρής μου κόρης όταν άκουγα στο ραδιόφωνο το πρωινό εκείνο τη νέα σκλαβιά και σαν έρχονταν ανάμικτες εικόνες από το παρελθόν. Τα ΜΑΤ… τα δακρυγόνα, η πλατεία, ο αγώνας, το ΟΧΙ… να πάρουμε το δήμο, να πάρουμε τη περιφέρεια, να πάρουμε την κυβέρνηση, να κάνουμε το καλό, να πράξουμε το...καθήκον μας, να πράξουμε όλα όσα δημοκρατικά είχαμε συμφωνήσει στο συνέδριο….
- «Βλέπω καρδιά μου τι έρχεται, που θα πάμε, και πόσο άδικα είναι όλα αυτά για το λαό, για σένα, για το μέλλον των παιδιών σου, για το μέλλον όλων μας», της απάντησα και εκείνη μου χάιδεψε το χέρι .
Η υποταγή είναι το μαύρο στίγμα, είναι ο ανεξίτηλος λεκές που δε θα θέλεις να κοιτάς αλλά θα είναι εκεί και θα σου θυμίζει τα πεπραγμένα σου… Και έρχεται η ώρα να δείξεις τι είσαι να τοποθετηθείς να δείξεις πια είναι η ψυχή σου, και πόσο δυνατή είναι στις σειρήνες…της καρέκλας, της ανάγκης και της υποταγής.
Είμαι υπερήφανος για τους συντρόφους μου… τα νέα παιδιά και τους μεγαλύτερους που φωνάξαμε μαζί ΟΧΙ , τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν για την λευτεριά μας στις συναυλίες του ΟΧΙ της αλληλεγγύης και της περηφάνιας.

Είμαι υπερήφανος για αυτούς που αντιστέκονται με κάθε τρόπο και κόστος.

Είμαι υπερήφανος για όσους ζήτησαν συγγνώμη για όσους ένοιωσαν προδομένοι για όσους δακρύζοντας νιώθοντας ταυτόχρονα θλίψη και οργή, ακούγοντας το πρωινό εκείνο την οριστική υποταγή της ελπίδας …είπαν ΟΧΙ.

Δεν πρέπει και η Αριστερά να αναπαράξει την αντίληψη ότι άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε, όπως δυστυχώς σε πολύ σύντομο χρόνο έγινε με την ηγετική ομάδα του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πια η αξία να κοροϊδέψεις κάποιον, όταν το μόνο που θέλεις είναι να αλλάξεις τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο;

Είμαι ένας από τους χιλιάδες που στελεχώσαμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ένας που παλεύει να αλλάξει την τύχη μας όπως πολλοί άλλοι, να κάνει το όνειρο πραγματικότητα . Το μοναδικό και ανεκτίμητο κέρδος μου σε αυτή τη πορεία ήταν οι άνθρωποι, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και το πάθος μας για να αλλάξουμε την τύχη που μας όρισαν οι άλλοι. Άνθρωποι απλοί, ιδεολόγοι, οραματιστές, αγωνιστές, που παλεύαμε για μια άλλη κοινωνία.

Δεν θα σταματήσω ποτέ… με ατσάλωσε αυτή η προδοσία, με έκανε ακόμα πιο δυνατό και με έμαθε πολλά που θα αποφύγω στο μέλλον.

Σε αυτές τις στιγμές που διαβαίνουμε αλλά και τις δύσκολες του μέλλοντος, θα είμαι εκεί ακόμα πιο πεισμωμένος ακόμα πιο δυνατός ακόμα πιο πιστός στις αξίες της Δημοκρατίας της αξιοπρέπειας της δικαιοσύνης και της ελπίδας, που κάποιοι δεν τις τίμησαν όπως θα έπρεπε.

Στον πόλεμο αυτό, που είναι δύσκολος και ο εχθρός είναι πανίσχυρος μόνο η ενότητα του λαού μπορεί να κερδίσει, σαν και αυτή του ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου 2015. Δυστυχώς αυτό το ΟΧΙ στο μνημόνιο κάποιοι το έκαναν ΝΑΙ σε ένα χειρότερο μνημόνιο. Ο λαός δεν ξεχνά ποιοι τον προδίδουν χρόνια τώρα… όπως και σήμερα είδαμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα. Γνωρίζει ο λαός πραγματικά σε πια τάξη ανήκει, ξέρει τώρα πια ποιοι έχουν τα κλειδιά της χώρας στα χέρια τους, ποιοι δημεύουν την περιουσία του, ποιοι ξεπουλούν τους πόρους του, ποιοι τον προδίδουν, και θα κληθεί να επιλέξει ξανά στις εκλογές που έρχονται αν θέλει ξεπούλημα και υποταγή η ΟΧΙ. Και ενώ κάποιοι νομίζουν ότι ο λαός είναι συντηρητικός θα εκπλαγούν με το θάρρος του και τη θέληση του για ελευθερία. Είναι γνωστή όπως σε όλες τις εκλογές των τελευταίων χρόνων η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση από τα μέσα διαπλοκής κρατικά και μη καθώς και η τρομοκρατία από το εξωτερικό. Περιέργως σε αυτές τις εκλογές έχουμε τις ευλογίες και τη συμπαράσταση της Μέρκελ και Σόιμπλε …άφαντη η τερατρόικα κάνει διακοπές… και μετά???…να δεις τι σου έχουν για μετά το νέο νεότατο μνημόνιο!!!

Στις πολύ κοντινές εκλογές παράλληλα με την εφαρμογή των καινούριων δινών του μνημονίου 3, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στην υποταγή τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας τη περικοπή μισθών και συντάξεων στη νέα εξαθλίωση δηλαδή, ή θα επιλέξουμε την αλλαγή πορείας της ιστορίας της χώρας και σε ένα υπερήφανο αλλά δύσκολο μέλλον όπως ιστορικά ξέρουμε πολύ καλά οι έλληνες να πράττουμε. Έρχονται δύσκολα μέτρα (προαπαιτούμενα για λίγα ψίχουλα δήθεν ανάπτυξης) και κανένας δεν μπορεί να είναι καλός διαχειριστής …ή «αριστερός διαχειριστής με νέα ψέματα και παράλληλα προγράμματα και σύμπαντα» και αυτό θα είναι το ψεύτικο διακύβευμα. Ο Τσίπρας θα εφαρμόσει το μνημόνιο 3 θέλει δεν θέλει μέχρι το τελευταίο μέτρο, μην τους πιστέψεις στο καινούριο ψέμα τους για δήθεν ισοδύναμα. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα θα τα έπρατταν έτσι και οι σαμαροβενιζέλοι.

Μην τους αφήσεις για άλλη μια φορά να φερθούν τυχοδιωκτικά και προδοτικά εις βάρος σου νέε, άνεργε συνταξιούχε, αγρότη, δημόσιε υπάλληλε, και ελεύθερε επαγγελματία. Καλείσαι άλλη μια φορά να επιλέξεις ελευθερία η υποταγή.

Παραμένω σταθερός στην πορεία της περηφάνιας στη πορεία του ΟΧΙ στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα και παλεύω πιστός σε ότι άρχισα για την λευτεριά μας. Με τις ίδιες αρχές και αξίες που ξέχασαν στο Μαξίμου.

Παραιτούμαι από τον μνημονιακό και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους συντρόφους μου που ΔΕΝ υποτάχτηκαν και ΔΕΝ λύγισαν.

Υπερασπίζομαι το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου με όλες μου τις δυνάμεις, ξέροντας ότι αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος ,όπως λέει ο Κάλβος «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Δηλώνω την προσχώρηση μου στην ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ υποστηρίζοντας την με όλες μου τις δυνάμεις. «Οι αμείλικτες φωνές μας θα τρελάνουν τη σιωπή και θα λυσσάξουν την παχιά ησυχία, θα ξεσκεπάσουν την έκταση του πόνου απ άκρη σε άκρη και θα δείξουν όλη την ασκήμια της σκλαβιάς».

Την Παρασκευή 4/9/2015 ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βύρωνα. Μέσα από αυτό το μετερίζι θα δώσω τη μάχη για να αποτρέψω την μνημονιακή καταστροφή που έρχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, και θα φωνάζω βροντερά ΟΧΙ σε όποιο μνημονιακό μέτρο έρχεται, με σύμμαχο τους πολίτες του Βύρωνα πιστός σε ό,τι λέγαμε προεκλογικά και στη συνείδηση μου.

Θανάσης Κοσκινάς

Γ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής της παράταξης ΜΕ.Τ.Α. (Μέτωπο ταξικής Ανατροπής), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βύρωνα της Παράταξης ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, Μέλος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
"kessariani-vironas"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου