Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΣ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ Ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν αυτά που διαβάζουν οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στα NEA.
«Η προκήρυξη εκλογών ήταν κίνηση ηθικής και πολιτικής ευθύνης», δηλώνει Α. Τσίπρας και προσθέτει: «Μετά την ολοκλήρωση
της σκληρής διαπραγμάτευσης, ήταν δημοκρατική αναγκαιότητα να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμά της».
Με άλλα λόγια, δίνει, ανοιχτά και ξάστερα, στις εκλογές της Κυριακής χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»! Καλεί τον ελληνικό λαό να βάλει ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό του, συνυπογράφοντας την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και ακυρώνοντας το συντριπτικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά σε συνθήκες οικονομικού και πολιτικού πολέμου και από τη ΝΔ και πέτυχε μια συμφωνία η οποία λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα του χρέους και της ρευστότητας και μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».

Χαράς Ευαγγέλια! Το τρίτο Μνημόνιο «λύνει όλα τα θεμελιώδη προβλήματα» της οικονομίας, του λαού και της χώρας! Αντίο λιτότητα, αντίο χρέος, καλημέρα ρευστότητα, καλημέρα ανάπτυξη- κι όλα αυτά στο αδίκως παρεξηγημένο τρίτο Μνημόνιο, που ψήφισαν μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ!

Αποτελεί δείγμα πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης να προβάλλει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως βασιλικότερος του βασιλέως, μνημονιακότερος των παλιών μνημονιακών. Μ' αυτό τον τρόπο, ακυρώνει κάθε αυταπάτη για «παράλληλο πρόγραμμα» και «ισοδύναμα μέτρα» που θα απαλύνουν, τάχα, τις καταστροφικές επιπτώσεις του Μνημονίου. Αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο πιο θα είναι το έργο της «σταθερής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» (και... κλαδιά ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ίσως και ΝΔ) που οραματίζεται. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έχουν το λόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου