Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου έχει μεταβληθεί σε μια μεγάλη ΔΗΜΑΡ και οδεύει ταχύτατα σε πλήρη ΠΑΣΟΚοποίηση και μάλιστα σε ΠΑΣΟΚ της παρακμής». Αυτό τόνισε μιλώντας τη Δευτέρα (14/9) στη Χαλκίδα σε στελέχη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εκπροσώπους εργατικών σωματείων του νομού ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο Π. Λαφαζάνης κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να ακυρώσουν τα μνημόνια, έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου. «Ο ελληνικός λαός δεν θα ψηφίσει για να κόψει συντάξεις. Δεν θα πάει στην κάλπη για να αυξήσει τη φορολεηλασία. Δεν θα πάει στην κάλπη για να ξεπουλήσει την Ελλάδα, για να επιβραβεύσει την υποτέλεια, για να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας».
Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «Αν ο Τσίπρας παραδόθηκε και συνθηκολόγησε, ο λαός δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, όπως δεν ακολούθησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, στο δρόμο της παράδοσης, της ταπείνωσης, της συνθηκολόγησης, της αναξιοπρέπειας και της υποδούλωσης. Αντίθετα η αντίσταση σήμερα, μπροστά στην κάλπη, είναι η μόνη πατριωτική και δημοκρατική επιλογή».

Επιπλέον, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο λαός θα αντισταθεί στον οδοστρωτήρα των μνημονίων και δεν θα βάλει θηλιά μόνος του στο λαιμό του. «Τη Δευτέρα με την ψήφο σε μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να κάνει να γελάνε η Μέρκελ και οΣόιμπλε αλλά να γελάσει η ελπίδα για τον τόπο». Τη Δευτέρα με την ψήφο του ο ελληνικός λαός πρέπει να πει ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα μνημόνια ενισχύοντας τη Λαϊκή Ενότητα για να γελάει αυτός. Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε χαρακτηριστικά «λαός ενωμένος ποτέ απογοητευμένος και νικημένος».

Στη συνέχεια ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «είναι παράδοξο και οξύμωρο οι δύο συνεταίροι της ψήφισης από κοινού του μνημονίου να εμφανίζονται τάχα ως τηλεοπτικοί μονομάχοι. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα είναι και κυβερνητικοί συνέταιροι στην εφαρμογή του μνημονίου και πρόσθεσε «όσοι μιλούν για παράλληλα προγράμματα με το τρίτο μνημόνιο ζουν σε παράλληλο σύμπαν και εξαπατούν το λαό».

Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη και Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, για την απαράδεκτη στάση που τήρησαν, σε συνεννόηση με τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στο ψήφισμα του ΟΗΕ που περιέχει ευνοϊκούς όρους για τις υπερχρεωμένες χώρες, παίρνοντας το μέρος των διεθνών πιστωτών και τοκογλύφων, αντί του ελληνικού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου