Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ψηφίστε Λαϊκή Ενότητα για να έχει φωνή στη Βουλή η Μεσσηνία του μόχθου και των αγώνων

Χαιρετισμός του Θανάση Πετράκου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην Καλαμάτα 18/9/2015 Kεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Πολίτες της Μεσσηνίας
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής του λαού, ο οποίος είδε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να προδίδει τη λαϊκή εντολή και το περήφανο ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού.
Εμείς οι Βουλευτές που συγκροτήσαμε τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ υπερασπιστήκαμε αυτό το ΟΧΙ απέναντι στα παλιά και στο νέο μνημόνιο.
Εμείς που συγκροτήσαμε την Λαϊκή Ενότητα αποδείξαμε στην πράξη ότι στα δύσκολα δοκιμάζονται τα μεγάλα λόγια και οι διακηρύξεις και κυρίως αποδείξαμε ότι οι αρχές και οι αξίες, η συνεπεία λόγων και έργων και ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή είναι πάνω από υπουργικές καρέκλες και σίγουρες βουλευτικές έδρες. Αποδείξαμε ότι υπάρχουν πολιτικοί που τιμούν το συμβόλαιο που υπογράφουν με τους πολίτες

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του παραβίασαν τη λαϊκή εντολή και είπαν «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» εμείς είπαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα, της συνέπειας ,της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της δύναμης που έχει η λαϊκή ενότητα και ο αγώνας του λαού.

Τα πέντε μνημονιακά πλέον κόμματα και οι 222 Βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο για να ξεπλύνουν τις «αμαρτίες» τους. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να μην ηττηθεί το ΟΧΙ του λαού. Να είναι ισχυρή η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στη Βουλή γιατί μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να εκφράσει με συνέπεια αυτόν τον αγώνα και γιατί διαθέτει μια προγραμματική εναλλακτική πρόταση και για το σήμερα και για το αύριο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε εκλογές εξπρές ώστε ο λαός να μην προλάβει να αντιληφθεί τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν οι 222 βουλευτές των πέντε μνημονιακών κόμματων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ ,ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Είναι στο χέρι του λαού και της Μεσσηνίας να αφαιρέσει την νομιμοποίηση του 3ου Μνημονίου που ζητούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ ψηφίζοντας Λαϊκή Ενότητα.

Η ψήφος στην Λαϊκή Ενότητα δεν είναι μόνο ψήφος αντίστασης και αγώνα ενάντια στο 3ο Μνημόνιο αλλά είναι και ψήφος για να βρει δικαίωση το μεγάλο ΟΧΙ του λαού το οποίο πολύ γρήγορα θα συντρίψει παλιά και νέο Μνημόνιο.

Είναι και ψήφος για να αποτραπεί να είναι η Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη η οποία εκτός από εγκληματική οργάνωση είναι και η πιο σίγουρη δύναμη υπεράσπισης της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι αν δεν ψήφιζε το 3ο Μνημόνιο θα ερχόταν καταστροφή και Αρμαγεδδών. Ο Αρμαγεδδών είναι παρόν με το 3ο μνημόνιο για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και κυρίως για την νεολαία. Γιατί Αρμαγεδδών είναι η τρομακτική υπερφορολόγηση των αγροτών μέσα από την αύξηση του συντελεστή φορολογίας από το 13 στο 26 %, μέσα από την αύξηση της προκαταβολής φόρους από το 27,5 στο 55 και μετά στο 100 %, μέσα από την φορολόγηση και των αγροτικών επιδοτήσεων, μέσα από την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο από 66 στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, μέσα από την αύξηση στην τιμή του αγροτικού τιμολογίου στο ρεύμα, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα γεωργικά εφόδια από το 13 στο 23 % και μέσα από τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ.



Για όλους αυτούς τους λόγους έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι πολύ ισχυρή η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στην νέα βουλή για να μην νομιμοποιήσει ο λαός και τα τρία μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου