Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας το βράδυ της Τρίτης (15/9) στην Ομόνοια, ο οποίος έχει ως εξής:
Δημοκράτες και δημοκράτισσες,
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Χαιρετίζω θερμά τη μεγάλη και αγωνιστική παρουσία σας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα.
Χαιρετίζω ιδιαίτερα τη γεμάτη πάθος συμμετοχή της νεολαίας στη συγκέντρωσή μας. Μια συμμετοχή που μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ γεννήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Μοιάζει, όμως, να έρχεται από πολύ μακριά. Από τις καλύτερες αριστερές ριζοσπαστικές αγωνιστικές, πατριωτικές, διεθνιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.
Πηγαίνει, επίσης, πολύ μακριά: στον αγώνα για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και υποδούλωση. Για
μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική με τους εργαζόμενους και το λαό στην εξουσία.

Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο ΟΧΙ που είπαμε στη Βουλή στο τρίτο μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο ΝΑΙ της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης.

Το ΟΧΙ αυτό του λαού και της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Όπως δεν ηττήθηκαν τα μεγάλα ΟΧΙ στηνεξάρτηση, την εκμετάλλευση και την αδικία που είπε ο λαός μας στην ιστορική του διαδρομή.

Με τα ΟΧΙ κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα και όχι με τα ΝΑΙ της υποταγής.

Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη. Το ΟΧΙ της νεολαίας και της ελπίδας.

Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το ΟΧΙ μέχρι την τελική νίκη.

Φίλες και Φίλοι,

Μπορεί μια ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσε τις ελπίδες του λαού μας και να γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες μας, στις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις μας και στα οράματά μας.
Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να ακολούθησε κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚκαι το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού.
Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο.

Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης να παρέδωσε το ΟΧΙ και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε.

Δημοκράτες και δημοκράτισσες,

Δεν παραδινόμαστε, δεν προδίδουμε, δεν συνθηκολογούμε, δεν λιποτακτούμε, δεν κάνουμε πίσω.

Συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε με τη Λαϊκή Ενότητα. Και συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο ενωτικά. Με μεγαλύτερο πείσμα και αισιοδοξία.

Δεν είμαστε, όπως λένε οι αντίπαλοί μας το κόμμα της δραχμής. Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο.

Εμείς φιλοδοξούμε να γίνουμε το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό.
Είμαστε το μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Το μέτωπο για τηνπαραγωγική ανάπτυξη. Το μέτωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Το μέτωπο ενάντια στη λιτότητακαι τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων. Το μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια.

Άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα.

Φίλες και φίλοι,

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης.

Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης.
Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες. Και ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους. Με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν.

Όλοι και όλες για τη νίκη. Τη νίκη της Λαϊκής Ενότητας. Τη νίκη της νεολαίας, του λαού μας και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου