Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία – Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ για τη στάση της πλειοψηφίας στην πρόταση για καθιέρωση ημέρας δράσης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού

Καταγγέλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 14-9-2015 όπου αρνήθηκε ακόμη και τη συζήτηση της πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ για καθιέρωση ημέρας δράσης ενάντια στο φασισμό και Ναζισμό την ημερομηνία της 18 Σεπτέμβρη επετείου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Παύλος Φύσσας από το στέλεχος της φασιστικής Οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Γ. Ρουπακιά, με τη βοήθεια των γνωστών πια σε όλους Ταγμάτων εφόδου του κόμματος. Στην πρότασή μας αναφέραμε ότι:
Σήμερα σχεδόν δυο χρόνια μετά, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του συστήματος σχεδόν τίποτε δεν έχει γίνει για χτηπηθεί το κακό στη ρίζα του. Ο φασισμός και ο Ναζισμός εκτρέφονται και πάλι στην Ελληνική κοινωνία (με την απειλή της ξενοφοβίας) και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά σιγά σιγά υπό την προστασία του συστήματος. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Όσοι και όσες θεωρούν τον εαυτό τους αντιφασίστα θα πρέπει να δράσουν τώρα πριν να είναι αργά. Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε να συμβάλλει σ’ αυτή την κατεύθυνση υιοθετώντας την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ για καθιέρωση μέρας δράσης Ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό την ημέρα της επετείου της Δολοφονίας του Π. Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Επίσης προτείναμε τα εξής:

1. Κατά την ημέρα δράσης ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό να γίνονται εκδηλώσεις σε κάθε έδρα Π.Ε. της Περιφέρειας.

2. Να βγαίνει κάθε χρόνο ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. με περιεχόμενο που θα συμφωνήσουμε στο Π.Σ. ενάντια στις λογικές που τρέφουν το Φασισμό το Ναζισμό και το Ρατσισμό στην Ελληνική κοινωνία.

3. Να ενισχύονται δράσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (όπως φεστιβάλ – αντιφασιστικές εκδηλώσεις – ομιλίες – δράσεις κλπ) ηθικά αλλά και υλικά.

Δηλώνουμε ότι η δικαιολογίες περί δήθεν ενίσχυσης της φασιστικής – ναζιστικής λογικής σε περίπτωση καθιέρωσης της 18ηςΣεπτεμβρίου σε μέρα δράσης είναι για μας εκ του πονηρού προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν τα συνεταιράκια του κ. Τατούλη από την Χ.Α. στο Π.Σ. που ψηφίζουν σχεδόν πάντα τις προτάσεις του.


Για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Κάτσαρης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου