Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

''ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ''

''ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ''
Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της η Λαϊκή Ενότητα με ομιλητή τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη,παρουσία υποψήφιων βουλευτών του κόμματος από όλη τη Μακεδονία, με πλήθος κόσμου να διατρανώνει το ανυπότακτο φρόνημα του ότι ''ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ'' και τη νεολαία να δίνει και πάλι δυναμικό αγωνιστικό παρόν.
"Θέλουμε να γίνουμε σύντροφοι και συντρόφισσες γιατί το μέλλον σε αυτόν τον τόπο δεν αφορά μόνο μια ομάδα με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό", τόνισε απευθυνόμενος στο σύνολο των συγκεντρωμένων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , στην αρχή της ομιλίας του.

''Μόνο με δικαιοσύνη και ανθρωπιά μπορεί να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από τη κρίση'', υπογράμμισε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι ένα κόμμα «που προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος», από την ώρα που συνομολόγησε το νέο Μνημόνιο καιδιέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό.

"Tα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα. Η Λαϊκή Ενότητα έρχεται από μακριά και θέλει να πάει πολύ μακριά. Το όραμα μας είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι' αυτό παλεύουμε να γκρεμίσουμε τα μνημονιακά τείχη",τόνισε.

Αναφορικά με τη στάση των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν τηνκοινοβουλευτική ομάδα - "μαγιά" της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε: «Δώσαμε παράδειγμα ανιδιοτέλειας σε όλη την Ευρώπη , ότι δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι «μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας». Η Λαϊκή Ενότητα , αντίθετα, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ''δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, αλλά μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη που γεννήθηκε από το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού''.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι τα στελέχη και τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας αποκαλούνται «δραχμιστές». ''Αυτό δείχνει υποτέλεια'' τόνισε και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα ''το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα''. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για τη «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι ''το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ'' και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε και να διαψεύσουμε τις ελπίδες του λαού».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησηςτου ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

"Το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης είναι παραπλανητικό διότι και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο", κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι ''όσοι ψηφίζουν μαζί μνημόνιο, μαζί συγκυβερνούν'' γιατί αλλιώς το λαοκτόνο πρόγραμμα δεν βγαίνει.


''Μας λένε ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Λάθος. Αυτό δεν είναι το δίλημμα, είναι η παραπλάνηση για τον ελληνικό λαό. Είναι ο αποπροσανατολισμός του ελληνικού λαού, διότι και ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έχουν κοινό πρόγραμμα. Για πρώτη φορά είναι τόσο φανερό ότι πέντε κόμματα, όχι μόνο αυτά τα δύο, κατεβαίνουν στα εκλογές με ένα κοινό πρόγραμμα το οποίο είναι προδιαγεγραμμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για την πορεία της χώρας. Και το πρόγραμμα αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο. Και αυτό το πρόγραμμα το ψήφισαν από κοινού και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Εκεί δεν άνοιξε ο δρόμος για τη Δεξιά; Διότι δίνοντας συγχωροχάρτι στα μνημόνια που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, με το νέο δήθεν «αριστερό μνημόνιο» νεκραναστήσανε τη Δεξιά, η οποία εμφανίζεται τώρα με κεντρώο ένδυμα. Έτσι νεκραναστήθηκε η ΝΔ η οποία είχε περάσει στα αζήτητα και δεν είχε κανένα μέλλον και ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι θα διεκδικούσε ξανά την κυβέρνηση ή την πρωθυπουργία.

Επομένως το δίλημμα αυτό δεν είναι πραγματικό, είναι δίλημμα πλαστό. Και οι δύο αυτοί, Τσίπρας και Μεϊμαράκης που ψήφισαν από κοινού το μνημόνιο, θα συγκυβερνήσουν, μετά τις εκλογές. Από τη Δευτέρα θα πάνε μαζί, συνέταιροι και για την εφαρμογή του μνημονίου. Και αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα. Όποτε κόμματα ψήφισαν μνημόνιο και μπήκαν στο μνημονιακό σωλήνα, ομογενοποιήθηκαν και συγκυβέρνησαν. Αυτό έγινε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας εμφανίζονταν ως «ο ήλιος και το σκοτάδι». Ομογενοποιήθηκαν, συγκυβέρνησαν και τώρα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εκεί οδηγείται δυστυχώς και ο Τσίπρας και ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του μνημονίου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου