Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
"Το ΟΧΙ θα νικήσει". Αυτό βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης (15/9), με την ατμόσφαιρα να πάλλεται από το αγωνιστικό φρόνημα ιδιαίτερα της νεολαίας, η οποία έδωσε τον τόνο και τον παλμό στην συγκέντρωση με τα πανώ και τα συνθήματά τους.
Οι χαιρετισμοί από τους Π. Λαφαζάνη και Μ. Γλέζο και η ομίλια της Ζ. Κωνσταντοπούλου δίνουν ισχυρή ώθηση στη μεγάλη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας, μέχρι τις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι οποίες διεξάγονται σε ένα κλίμα έντονης τεχνητής πόλωσης ανάμεσα στους δύο συνεταίρους στην ψήφιση των μνημονίων και αυτοανακηρυγμένους μονομάχους Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
Ειδικά η μαχητικότητα και η αγωνιστικότητα των συγκεντρωμένων, διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις κάλπικες δημοσκοπήσεις και τους κύκλους του μνημονιακού κατεστημένου, οι οποίοι ματαίως επιχειρούν να παρουσιάσουν τις εκλογές, περίπου ως περίπατο των μνημονιακών κομμάτων.




Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος ανέφερε ότι η ΛΑΕ φιλοδοξεί να γίνει ένα μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την παραγωγική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στη λιτότητα, τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, το ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια, υπογραμμίζοντας ότι "το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑγια μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης" (κλικ εδώ για να διαβασετε ολόκληρο το χαιρετισμό).




Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι " ο λαός μας έχει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία του την αντίσταση. Ο λαός καλείται για άλλη μια φορά με αποφασιστικότητα να γράψει ιστορία, να αντισταθεί και να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας (...) Απ' αυτήν εδώ την πλατεία ας τους στείλουμε το μήνυμα ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν γιατί ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα της διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας". Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους ρώτησε:" Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος", για να λάβει τηνπάνδημη απάντηση "ΟΧΙ".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: "Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου έτοιμο και ικανό για όλα, ακόμα για διάλυση της αριστεράς για λίγη ακόμα εξουσία, ακόμα και για την παράδοση της εξουσίας στα χέρια των δανειστών".




Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε παλλαϊκό προσκλητήριο προς τους συγκεντρωμένους, ώστε το μήνυμα αντίστασης της Λαϊκής Ενότητας να φτάσει σε κάθε σπίτι μέχρι την Κυριακή που θα ανοίξουν οι κάλπες.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την εξέδρα των ομιλητών, όλων των υποψηφίων στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής καθώς και με τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου