Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο.Μ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στο ζοφερό μέλλον που έχει σχεδιαστεί ερήμην μας.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων, σύμφωνα με απόφασή της που έλαβε κατά τη Γενική της Συνέλευση της 18ης Ιουλίου 2015, δηλώνει την αντίθεσή της στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Δηλώνουμε την κάθετη και απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτή τη συμφωνία διότι:
· Είναι οικονομικά αδιέξοδη και κοινωνικά καταστροφική.
· Επικυρώνει και διαιωνίζει το καθεστώς αποικίας χρέους που επιβλήθηκε στη χώρα μας με τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Επικαιροποιεί την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που συντελέστηκε με το δεύτερο μνημόνιο (υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο).
· Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την λαϊκή βούληση για τερματισμό της σκληρής, ανερμάτιστης λιτότητας, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και διατρανώθηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
· Δικαιώνει τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και εξιλεώνει το φθαρμένο μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, το οποίο επανακάμπτει αναζητώντας ρόλο στη νέα πραγματικότητα.
· Δεν αφήνει κανένα περιθώριο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
· Ακυρώνει τον πυρήνα πολιτικής ύπαρξης της ριζοσπαστικής Αριστεράς, βάζοντάς την να επιβάλλει και να εφαρμόσει σκληρά μνημονιακά, υφεσιακά μέτρα . Μέτρα τα οποία επιτείνουν την αποσύνθεση του παραγωγικού ιστού και πλήττουν τα ήδη εξασθενημένα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Μέτρα ενάντια στα οποία όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αγωνιστήκαμε σθεναρά τα προηγούμενα χρόνια.
· Δεν συνιστά τακτική συνθηκολόγηση στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά συντριπτική ήττα και ενσωμάτωση της κυβέρνησης στο μπλοκ των δυνάμεων που ασπάζονται τη λογική της ΤΙΝΑ (There Is No Alternative) – της μη ύπαρξης εναλλακτικής πορείας πέραν του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου.
· Έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τις αποφάσεις του ιδρυτικού μας συνεδρίου, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αυτούς τους έξι μήνες διαπιστώσαμε αποκοπή της κυβέρνησης από το κόμμα. Η ηγετική κυβερνητική ομάδα αυτονομήθηκε, χάραξε στρατηγική ερήμην του κόμματος, χωρίς να ενημερώνει όπως έπρεπε τα όργανα, αφήνοντας να κυριαρχήσει ένας επικοινωνιακός καθησυχασμός χωρίς αντίκρισμα. Η μη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής σε περιόδους κρίσιμων εξελίξεων είναι ενδεικτική. Η στρατηγική της διαπραγμάτευσης απέτυχε, ενώ εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως δεν υπήρξε ένα σχέδιο θωράκισης της οικονομίας και της κοινωνίας σε ενδεχόμενο αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων. Αγνοήθηκαν όλα τα σημειώματα της Ο.Μ. Σικυωνίων και της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας που επεσήμαναν τις δυσλειτουργίες και τις στρεβλώσεις και έκρουαν εναγωνίως τον κώδωνα του κινδύνου. Το κυβερνητικό έργο, παρά κάποιες πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση, παρέμεινε αναιμικό χωρίς την ριζοσπαστική ορμή που οι καιροί απαιτούν και χωρίς πνεύμα σύγκρουσης με το συστημικό πολιτικό και επικοινωνιακό μπλοκ.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση ζητάμε από όλους και όλες να συμβάλουν στη διασφάλιση της ενότητας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την τήρηση των ιδεολογικών και αξιακών μας αρχών και την τήρηση των προβλεπόμενων από το καταστατικό διαδικασιών.


Ζητάμε:

· Άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος (Πολιτική Γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή)

· Διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου, όπου θα γίνει ο απολογισμός της προηγούμενης περιόδου, θα επανακαθοριστεί ο στρατηγικός προσανατολισμός του κόμματος και θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα. Καλούμε τις οργανώσεις μελών να ζητήσουν έκτακτο συνέδριο ώστε να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός οργανώσεων που προβλέπει το καταστατικό για τη σύγκληση του.

· Άμεση εκπόνηση σοβαρού σχεδίου για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης για την κοινωνία και την οικονομία, αποδέσμευση από τη μέγγενη των νεοφιλελεύθερων δεσμεύσεων της ευρωζώνης, με σοβαρή μελέτη για συγκροτημένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

· Προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντας το μνημόνιο.

Καλούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα τους συντρόφους και τη συντρόφισσα του Νομού Κορινθίας, να μείνουν πιστοί στο ιδεολογικό πλαίσιο, τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός της μη επικοινωνίας τους με την κομματική βάση που τους στήριξε και τους ανέδειξε, αυτό το κρίσιμο διάστημα των ψηφοφοριών.

Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε πάντα, να αγωνιζόμαστε ενάντια σε μέτρα υφεσιακά, αντιλαϊκά, συμβάλλοντας στο κίνημα ανατροπής του 3ου μνημονίου.


Αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στο ζοφερό μέλλον που έχει σχεδιαστεί ερήμην μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου