Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τα Μνημόνια αποτελούν μονόδρομο και λύση μόνο για τους Ευρωναζί. Μόνη λύση για τον λαό, η ΡΗΞΗ!

του Δημήτρη Βουζουναρά
Με θλίψη παρακολουθώ εκείνους που πριν μόλις 6 μήνες τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην συντριβή του λαού μας κάτω από τον οδοστρωτήρα του χρέους, να ψηφίζουν την συνέχιση της καταστροφής μας με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν –όπως οι ίδιοι, με κάθε δίκιο, τους χαρακτήριζαν- οι «Γερμανοτσολιάδες». Και ψηφίζουν τώρα, χωρίς ντροπή, μαζί με τους Γερμανοτσολιάδες!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ!
Θα προσπαθήσω από εδώ να αντιστρέψω αυτό το εκβιαστικό δίλημμα, γιατί διάφορα παπαγαλάκια περιφέρονται απ’ εδώ κι από ΄κει λέγοντας «όποιος έχει εναλλακτική λύση, να μας την πει».
Ας κάνουμε για αρχή μερικές αυτονόητες παραδοχές:

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΡΩΤΗ: Το «σκίσιμο των Μνημονίων» δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μέσα από ΡΗΞΗ!

Είναι προφανές, πως είναι γελοίο να πιστεύει κάποιος ότι μέσα από διαδικασίες διαπραγμάτευσης και χωρίς ρήξη με τους Ευρωναζί, θα μπορέσει κάποιος να πετύχει την απελευθέρωση της χώρας.
Η μέχρι σήμερα στήριξη του λαού (και η προσωπική μου) στον ΣΥΡΙΖΑ βασιζόταν στην πεποίθηση πως τόσο μέσα από μονομερείς νομοθετικές παρεμβάσεις (100 δόσεις, ανθρωπιστική κρίση, εργασιακά, ΕΡΤ κ.α.) από τη μια θα έδιναν το χρόνο προετοιμασίας της ρήξης (κάνοντας διαπραγματεύσεις για μια «έντιμη συμφωνία») και από την άλλη, όταν ο κόμπος θα έφτανε στο χτένι, θα δίναμε την δίκαια μάχη μας, θα ολοκληρώναμε τον απελευθερωτικό μας αγώνα.
Το 62% του ελληνικού λαού, περήφανα αγνόησε τόσο τα κωλοκάναλα, τα αφεντικά που απειλούσαν με απολύσεις όσο και σύσσωμη την ντόπια ξένη και πολιτική κάστα. Είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ που ακούστηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το ΟΧΙ αυτό (λόγω μεγέθους και συνθηκών) ήταν προφανώς μια εντολή ρήξης με όλες τις ολιγαρχίες, με όλες τις δυνάμεις μας οδήγησαν -με σχέδιο- σε αυτά τα χάλια, μέσα και έξω από τη χώρα.


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Τα Μνημόνια, μία στόχευση είχαν εξ αρχής, την με κάθε λαϊκό κόστος αποφυγή της ΤΥΠΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ της χώρας.


Αν ρίξει κάποιος μια ψύχραιμη ματιά από την αρχή αυτής της μνημονιακής περιπέτειας, θα διαπιστώσει ότι:
- Το 2010 (η κατά τα άλλα δυσκίνητη ΕΕ) έφτιαξε μέσα σε λίγες ημέρες μηχανισμούς αποφυγής της άμεσης χρεοκοπίας της χώρας, για να σωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που κατείχαν τότε ελληνικά ομόλογα/σκουπίδια.
- Το 2012 για να θωρακίσουν περεταίρω τις ευρωπαϊκές τράπεζες, μετέτρεψαν, μέσω του PSI, το χρέος προς ιδιωτικές τράπεζες, σε χρέος προς ευρωπαϊκά κράτη.
- Το 2015, παρότι δηλώνουν «θωρακισμένοι» απέναντι στην ελληνική χρεοκοπία, εγκρίνουν ένα πακέτο χρηματοδότησης του χρέους μας, ύψους 86 δις € για τρία χρόνια.
- Πάλι το 2015, ενώ το ΔΝΤ (και η απλή λογική…) παρουσιάζει τεκμηριωμένα το ελληνικό χρέος ως μη-βιώσιμο, οι Ευρωναζί επιμένουν στην συνέχιση της χρηματοδότησης του! (Για όσους δεν αντιλαμβάνονται το όρο «μη-βιώσιμο χρέος», σημαίνει πως η πτώχευση απλά μετατίθεται χρονικά –με μεγαλύτερο κόστος, όταν δηλαδή θα έχουμε ξεπουλήσει όλη την δημόσια περιουσία!)
Το σχέδιο δηλαδή που εφαρμόζεται από το 2010, ενώ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχει ήδη προκαλέσει την χρεοκοπία της χώρας και του ελληνικού λαού, μας κρατάει ΤΕΧΝΙΤΑ διασωληνωμένους στο κρεβάτι της εντατικής, μέχρι να μας στύψουν σαν λεμονόκουπες και να αρπάξουν την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία.
Το ταμείο των 50 δις που προτείνουν, θα συλλέξει και ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ σπίτια, τόσο από τις τράπεζες (εγγυήσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους) όσο και από το Δημόσιο (για χρέη στην εφορία ή στα Ταμεία). Γι αυτό και επιμένουν να καταργηθεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας!
Η ασφυκτική υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών που επιβάλλεται, εξυπηρετεί τόσο τον προηγούμενο στόχο (την αδυναμία δηλαδή εξυπηρέτησης δανείων και φόρων) ώστε να πάνε τα σπίτια και τα χωράφια του λαού στο «Ταμείο», όσο και την μονοπωλιακή ανάπτυξη των πολυεθνικών.


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΡΙΤΗ: Οι Ευρωναζί έχουν με σχέδιο οδηγήσει τη χώρα τόσο στην υπερχρέωση, όσο και στην χρεοκοπία.


Η υπερχρέωση της χώρας δεν έπεσε από τον ουρανό, ως λαίλαπα. Συστηματικά δημιουργήθηκε από πέντε παράγοντες:
- Εκείνους που (για κάποιο λόγο…) δάνειζαν μια ήδη υπερχρεωμένη χώρα,
- Εκείνους που διέφθειραν και στήριζαν μια σάπια πολιτική κάστα στην Ελλάδα
- Τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που απορροφούσαν τα δάνεια με θαλασσοδάνεια και με αντάλλαγμα να στηρίζουν τις κυβερνήσεις με τα κωλοκάναλά τους.
- Την Δικαιοσύνη που κουκούλωσε με τρομερή αποτελεσματικότητα όλα τα σκάνδαλα.
- και φυσικά, τα διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, εκμαυλίζοντας τον λαό - ιδιαίτερα από την υπογραφή του Μάαστριχτ και μετά.
Ακόμα και σήμερα η διαδικασία υπερχρέωσης συνεχίζεται ακάθεκτη. Για ένα αρχικό χρέος 250δις €, έχουν ήδη προσφέρει –με διάφορους τρόπους- πάνω από 450δις €!!! Αυτό παραμένει μη-βιώσιμο, αλλά αυτοί για έναν «παράξενο» λόγο συνεχίζουν τον ίδιο δρόμο!


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Το ευρώ δεν είναι νόμισμα, αλλά μηχανισμός μεταφοράς πλούτου από την περιφέρεια προς την Γερμανία.


Ο μηχανισμός αυτός έχει δύο βραχίονες:
Α) Αποβιομηχανοποίηση/φτωχοποίηση/υπερχρέωση της περιφέρειας της Ευρώπης
Β) Συγκέντρωση όλων των κεφαλαίων στην Γερμανία λόγω της δημιουργίας τραπεζικής ανασφάλειας στις περιφερειακές χώρες. Να σημειωθεί πως θύματα αυτού του μηχανισμού είναι πλέον και ισχυρές βιομηχανικά χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: Ο εκβιασμός, στην ουσία εδράζεται σε μια κοινωνική και πολιτική απειλή.


Όταν οι Ευρωναζί ισχυρίζονται πως «δεν υπάρχει άλλη λύση» πέρα από την υποταγή και την κατάλυση της Δημοκρατίας –μέσω του ξεφτιλίσματος Κοινοβουλίων και Δημοψηφισμάτων- στην ουσία περιγράφουν και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της άρνησης μιας χώρας να αποδεχτεί την Χρεοκρατία:
- Αδυναμία εκτέλεσης της οποιαδήποτε συναλλαγής.
- Ανθρωπιστική και επισιτιστική κρίση.
- Κοινωνική εξέγερση, αναρχία, λεηλασίες, εμφύλιος πόλεμος.
- Ακυβερνησία, πολιτική ανωμαλία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:




Αντίθετα απ’ ότι θέλουν να μας παρουσιάζουν, δηλαδή πως …τα Μνημόνια αποτελούν την μόνη λύση για την χώρα, γίνεται προφανές από τα παραπάνω, πως:
Η εφαρμογή των Μνημονίων αποτελεί τη μόνη λύση για την επίτευξη των στόχων των Ευρωναζί σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού!
Όποιος υπηρετεί τέτοια σχέδια, συνδράμει τους Ευρωναζί στην καταστροφή της χώρας του και μάλιστα χωρίς πλέον τον μανδύα της άγνοιας.
Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά που αναφέρονται, κατά καιρούς, τα έχουν διακηρύξει οι ίδιοι, άρα τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά!


Η ΜΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ/ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΡΗΞΗ!


ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ:


Δεδομένων λοιπόν των καταστροφικών επιπτώσεων των Μνημονίων και της εμπειρίας που έχουμε από την εφαρμογή τους, είναι αβίαστες οι βασικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν, μετά την ρήξη:
1) Παύση εξυπηρέτησης του χρέους. Σύγκλιση διεθνούς συνδιάσκεψης τύπου Paris-club για το κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του (πχ του 80%) ώστε να πέσει κάτω από το 50% του ΑΕΠ της χώρας.
2) Απόκρουση των απειλών, πάνω στις οποίες βασίζεται ο εκβιασμός των Ευρωναζί.


Όσον αφορά το δεύτερο, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο σημείο, καθότι αφορά τον φόβο που επιτρέπει στους Ευρωναζί να κυριαρχούν, θα πρέπει να ξοδευτούν δύο κουβέντες παραπάνω.
Πρέπει να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ενότητα του λαού και η ευθυγράμμισή του με την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας


1) ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: Δηλαδή διαγραφή όλων των χρεών μέχρι 100.000 ευρώ προς τράπεζες, ταμεία, εφορία.
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Όλοι οι άνεργοι να προσληφθούν άμεσα ως συμβασιούχοι στο Δημόσιο και να εργαστούν όπου κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη. Στην αγροτική παραγωγή, στον Τουρισμό, σε κοινωνικές υπηρεσίες, σε δημόσια έργα, στην περιφρούρηση της τάξης, την καθαριότητα κλπ. Η ανεργία πρέπει να πέσει την επόμενη ημέρα στο 0%!
3) ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ: Μετακινήσεις, ηλεκτρική ενέργεια (μέχρι 800KWh), ύδρευση, βασικά είδη διατροφής, θα παρέχονται δωρεάν σε όποιον τα χρειάζεται.
4) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ: Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με κάρτες με την τροφοδοσία όλων των επιχειρήσεων και δημόσιων χώρων με τα σχετικά μηχανήματα. Οι κάρτες θα παραδίδονται στους πολίτες φορτωμένες με ένα δωρεάν αρχικό ποσό (πχ 300 ευρώ).
5) ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Όλες οι προοδευτικές κοινωνίες θα πρέπει να ενισχύσουν τον ελληνικό λαό στον αγώνα αυτό, ο οποίος θα δοθεί και για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών. Χρήματα, μέσα, αγαθά από το υστέρημα απλών ανθρώπων αλλά και ριζοσπαστικών κυβερνήσεων, θα προσφερθούν σε μεγάλες ποσότητες. Η παγκόσμια αλληλεγγύη θα είναι ένα τσουνάμι που θα πνίξει τα σχέδια των Ευρωναζί.


Με αυτά τα πέντε μέτρα και την απαραίτητη οργάνωση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, σύσσωμος ο ελληνικός λαός θα στηρίξει με ψυχραιμία αυτήν την εθνική προσπάθεια και δεν θα ανοίξει ρουθούνι.
Ο φόβος θα νικηθεί. Ο εκβιασμός θα καταπέσει. Ο ελληνικός λαός θα θριαμβεύσει. Οι λαοί θα νικήσουν.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΝΑΖΙ.


Σε αντίθεση με τα όσα βαυκαλίζεται η ευρωελίτ, ότι τάχαμου είναι «εύρωστη» και «ανθεκτική», στην πράξη είναι στη φάση «χάσκει ο κώλος της, να βγει η ψυχή της» όπως λέει ο λαός. Τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.


ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ:
Το σχέδιο των Ευρωναζί είναι πλέον φανερό σε όλο και ευρύτερες λαϊκές μάζες. Αν κάποτε η εικόνα αυτή ήταν αποκρυσταλλωμένη μόνο στη σκέψη κάποιων πολιτικά περιθωριακών σχημάτων ή λίγων διανοητών, σήμερα αποτελεί μια παραδοχή ακόμα και μικροαστικών συντηρητικών στρωμάτων. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι «μια γενική παραδοχή» η άποψη πως μέσα από την υπερχρέωση υποδουλώνονται οι λαοί όπως ακριβώς πριν από 75 χρόνια τους υποδούλωναν τα τανκς.
Η ΕΕ έχει χάσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα της και έχει μετατραπεί σε έναν αιμοσταγή αδιαφανή μηχανισμό υποστήριξης των συμφερόντων των τραπεζιτών. Πάνω από τους λαούς είναι οι Αγορές και τις αποφάσεις τις παίρνουν μη-εκλεγμένοι παράγοντες πίσω από κλειστές πόρτες!
Η καταστροφή που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή του νέο-φιλελεύθερου δόγματος, έχει προκαλέσει αντίστοιχες καταστροφές σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και τους εργαζόμενους, ακόμα και της Γερμανίας.
Η ΕΕ αυτή, με αυτή την δομή, με αυτή την κατεύθυνση, έχει ημερομηνία λήξης.


ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ:
Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο των Ευρωναζί, όπως και τα αντίστοιχα σχέδια του παρελθόντος, έχει ένα όριο: Την κανιβαλιστική αδηφαγία του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και την ακόρεστη όρεξη των ρουφιάνων τεχνοκρατών που στελεχώνουν τους μηχανισμούς του.
Οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε δεκάδες (53?) τρισεκατομμύρια τοξικά ομόλογα γι’ αυτό ο οίκος αξιολόγησης Standard’s and Poor’s πριν λίγες ημέρες τις αξιολόγησε σε επίπεδο BBB+, δηλαδή τρία σκαλάκια πάνω από τα «σκουπίδια».
Η τραπεζική ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί μετά τα γεγονότα της Κύπρου και της Ελλάδας, έχει ανησυχήσει τους καταθέτες των άλλων χωρών που έχουν πρόβλημα υπερχρέωσης, όπως της Ιταλίας, της Ισπανία, Της Γαλλίας, του Βελγίου κ.α.
Αυτό προκαλεί μια συνεχή, ασταμάτητη και αυξανόμενη ροή καταθέσεων από την περιφέρεια προς τις τράπεζες της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ελβετίας. Πέρα από την αποσταθεροποίηση των αντίστοιχων τραπεζικών συστημάτων, προκαλεί και μείωση της βιομηχανικής παραγωγής λόγω ελλείψεως κεφαλαίων ή την απώλεια ανταγωνιστικότητας λόγω μεγαλύτερου κόστους δανεισμού.
Το φάσμα της ανεργίας, των περικοπών του κοινωνικού κράτους, της φτωχοποίησης, της περιθωριοποίησης, απλώνεται στις χώρες αυτές με εκρηκτική ταχύτητα.
Δεν πρέπει να υποβαθμίζεται το γεγονός πως ενώ το ελληνικό χρέος είναι σε απόλυτες τιμές σχετικά μικρό, το χρέος της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας αθροιστικά ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια ευρώ! Η κατάρρευση αυτών των χωρών, θα σημάνει και την κατάρρευση όλου του τερατουργήματος των Ευρωναζί.
Το ευρώ, με αυτή την δομή, έχει ημερομηνία λήξης.

Η τυπική πλέον πτώχευση της Ελλάδας (εντός του ευρώ) θα αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι του ασταθούς πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος της Ευρώπης.


Εμείς με τα μέτρα που θα πάρει η αντιμνημονιακή κυβέρνηση και με την συμπαράσταση των λαών, θα αντέξουμε για αρκετούς μήνες.
Οι Ευρωναζί είναι ζήτημα αν θα αντέξουν έστω και για έναν μήνα. Ο χρόνος θα μετράει υπέρ των λαών και ενάντια στους κεφαλαιοκράτες.


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!


Δημήτρης Βουζουναράς
15.07.2015
Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου