Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα

Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμoυ.
Ουσιαστικά η Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε...
τη στάση της και κατά την αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου. «Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της», είπε και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».

«Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέροντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις».

«Αυτό», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, «είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής». (Πα.ΔΕ.Ε.).


από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου