Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθεί μετά τις 15 Αυγούστου ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» - Ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε σφόδρα ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε και πήρε την παραπάνω προθεσμία.
Επιτέλους, έστω και με αργά βήματα η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Φαίνεται ότι η κύρια δέσμευση του πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία της δικαιοσύνης, μακριά από πιέσεις και άνομα συμφέροντα, γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, παρά τη χυδαία απόπειρα συγκάλυψης λίγο πριν της εκλογές, που κάποιοι στον ΣΔΟΕ επιχείρησαν να ολοκληρώσουν δυο μήνες πριν, το σκάνδαλο Παπασταύρου ανοίγει διάπλατα και ουδείς μπορεί να αποτιμήσει το βάθος και το εύρος του.

Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα, Ι. Δραγάτση σε κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν στην εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS, που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληθείς ως ύποπτος δεν εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα, αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση.
Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.
Για τα ίδια αδικήματα έχει και κληθεί σε εξηγήσεις και η μητέρα του Στ. Παπασταύρου, καθώς ήταν συνδικαιούχος στον υπό διερεύνηση λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα.
Αναρωτιόμαστε εάν θα κληθεί κι ο κ. Σαμαράς να εξηγήσει την... ιστορική του φράση «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου», που είχε πει μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.



http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου