Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ "PLAN B"

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ
Τον θαυμασμό του στον ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ένα πρόγραμμα κατά της λιτότητας, γεγονός που αποτελεί μια αρχή εναλλακτικής λύσης, εξέφρασε ο διάσημος μαρξιστής οικονομολόγος Σαμίρ Αμίν.
Ο Γαλλοαιγύπτιος οικονομολόγος και διανοητής, που βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με άλλους προσκεκλημένους στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Πρωτοβουλία των Δελφών», τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, αλλά «θέλουν η Ελλάδα να παραδοθεί και να τιμωρηθεί γιατί ψήφισε ένα πρόγραμμα που είναι αντίθετο στον νεοφιλελευθερισμό», στον οποίο βασίζεται η λογική του όλου συστήματος.
«Πρέπει να χαιρετίσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, ενώ εκφράζοντας την προσωπική του γνώμη, υπογράμμισε ότι από την αρχή της εκλογής του ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να θέσει τους Ευρωπαίους ενώπιον του διλήμματος:
«Εδώ είναι το πρόγραμμά μας και θα το εφαρμόσουμε γιατί εκλεγήκαμε γι’ αυτό. Είμαστε δημοκράτες, όχι αυτοί οι δημοκράτες που σας αρέσουν, δηλαδή να εκλεγούμε για ένα πρόγραμμα και την άλλη μέρα να κάνουμε το αντίθετο. Εμείς θα το εφαρμόσουμε. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό ώστε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ή όχι;»
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μαζί με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα έπρεπε να υπάρχει και ένα "plan b", για συντεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη, στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι αρνούνταν την εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου