Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τότε ήταν εισβολή και κατάλυση της Δημοκρατίας. Προχτές ήταν Πέμπτη...

Πέτρος Κατσάκος      Οι «καταληψίες» της Πέμπτης, εισέβαλαν, φώναξαν ενάντια στην «τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης», φωτογραφήθηκαν με τα πολιτικά τους ινδάλματα για τις ανάγκες του facebook και αποχώρησαν χωρίς να θυμηθεί κανείς τι έλεγαν οι κοινοβουλευτικοί τους ταγοί την πρωταπριλιά. Με φράσεις όπως «κατάλυση της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης», «κατάργηση του κράτους» και «γενικευμένη ανασφάλεια των πολιτών» είχαν τοποθετηθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην περίφημη «εισβολή» των «κουκουλοφόρων» που την πρωταπριλιά «κατέλαβαν» το Κοινοβούλιο. Ένα κύμα αντιπολιτευτικής οργής είχε ξεχυλίσει τότε με πύρινες ανακοινώσεις και μύδρους κριτικής εναντίον της Κυβέρνησης και ειδικότερα κατά της Προέδρου της Βουλής για την επιλογή της να μην διατάξει την σύλληψη της ομάδας των αντεξουσιαστών που είχαν διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για δέκα μόλις λεπτά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου ζητώντας την κατάργηση των φυλακών «τύπου Γ».

Το ατιμώρητο έγκλημα των αναρχικών έγινε ακόμη πιο αποκρουστικό όταν οι «εισβολείς» τόλμησαν να ανοίξουν ένα πανό διαμαρτυρίας την επόμενη ημέρα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η κίνηση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της υπομονής του Αντώνη Σαμαρά που με τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έκανε λόγο για «βεβήλωση του χώρου στον Άγνωστο Στρατιώτη» αναφωνώντας οργισμένος: «Αν είναι δυνατόν!». Της ιερής αγανάκτισης του πρώην πρωθυπουργού είχαν προηγηθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. «Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας. «Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;» ήταν η δήλωση του Κώστα Καραγκούνη. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ με την σημερινή του πρόεδρο να ζητεί τότε την παραίτηση του Γιάννη Πανούση. «Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο υπουργός τώρα», αναφέρε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, σχετικά με «την επίθεση στη Βουλή από αντιεξουσιαστές». Ένα βήμα πιό κοντά στην φαιδρότητα το Ποτάμι που ζητούσε να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Πανούσης τη προεδρία της Βουλής αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι με αφορμή την είσοδο αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Όλα αυτά ειπώθηκαν και γράφηκαν την Πρωταπριλιά και χρειάστηκε να περάσουν δυομιση μήνες για να αποκαλυφθεί η ψεύτικη οργή και η ψεύτικη ευαισθησία των υπερασπιστών της νομιμότητας και να απολαύσουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να φωτογραφίζεται μέσα στις αγκαλιές φανατικών θαυμαστριών του μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βεβηλώνοντας τα ιερά και τα όσια που την πρωταπριλιά υπερασπιζόταν ο αρχηγός του κόμματός του.

Η διαμαρτυρία των οπαδών του κινήματος «Μένουμε Ελλάδα» που δεν αρκέστηκαν στην Αμαλίας και την πλατεία Συντάγματος και έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ως το κτήριο του Κοινοβουλίου αντιμετωπίσθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Ανάμεσά στους ευρωπαιστές «εισβολείς» και πλειάδα βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που έδειξαν να απολαμβάνουν την «βεβήλωση» του κοινοβουλευτικού άβατου από διαδηλωτές, βγάζοντας μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες από την «κατάληψη» του Κοινοβουλίου, μιας και όπως σχολίασαν και ορισμένες τηλεπερσόνες των οκτώ «τέτοια μεγαλειώδη συγκέντρωση είχαμε χρόνια να δούμε». Έτσι, λοιπόν, οι «καταληψίες» της Πέμπτης, εισέβαλαν, φώναξαν ενάντια στην «τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης», φωτογραφήθηκαν με τα πολιτικά τους ινδάλματα για τις ανάγκες του facebook και αποχώρησαν χωρίς να θυμηθεί κανείς τι έλεγαν οι κοινοβουλευτικοί τους ταγοί την πρωταπριλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου