Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Η επανέναρξη της ΕΡΤ συνιστά μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η αυριανή (σημερινή) γιορτή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δίνει και το στίγμα μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοιχτής στην κοινωνία. Η επανέναρξή της συνιστά μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού. Η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά που οδήγησε στο “μαύρο” τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας και στην παράνομη απόλυση όλων των εργαζομένων της, είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή από σωρεία θεσμικών παραγόντων
από το πολιτικό και δημοσιογραφικό φάσμα ολόκληρης της Ευρώπης, με προεξάρχουσα την ίδια την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Δύο χρόνια μετά το “μαύρο”, λοιπόν, η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης από τη Βουλή, συνιστά τη δικαίωση όλων όσοι αγωνίστηκαν για να μη χαθεί η δημόσια ενημέρωση, αλλά και όσων στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τη μάχη, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν το δημοκρατικό δικαίωμα στην αμερόληπτη ενημέρωση και στον πολιτισμό, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου