Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Ρωσία στηρίζει την Ελλάδα: Κατανοούμε τις ενέργειες του Τσίπρα

Η Ρωσία κατανοεί τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και την ελπίδα της ότι οι Βρυξέλλες δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση «αρνητικών σεναρίων».
Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στην τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκος Κοτζιάς. «Ο Σ. Λαβρόφ εξέφρασε κατανόηση για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα και την ελπίδα ότι στις Βρυξέλλες δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των αρνητικών σεναρίων και ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Οι δύο άντρες συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων υπό το φως των αποτελεσμάτων των συνομιλιών κορυφής, που διεξήχθησαν μεταξύ του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (7-9 Απριλίου) και στην Αγία Πετρούπολη (19 Ιουνίου).

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει για τον αγωγό: «Επισημάνθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου του αγωγού Turkish Stream».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου