Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στη γραμμή του ΔΝΤ ο Στ. Θεοδωράκης

Τις προτάσεις του ΔΝΤ υιοθετεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι μπορούμε ακόμη να περικόψουμε τις δημόσιες δαπάνες, αντί να εφαρμοστεί η φορολογική πολιτική που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
"Χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο για να οδηγήσουμε την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη. Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες και θεωρώντας ότι "μπορούμε ακόμη να περικόψουμε τις δαπάνες στο δημόσιο τομέα, ούτως ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να επιβληθούν περαιτέρω φόροι".
Σημειώνεται ότι σήμερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε γαλλικό περιοδικό ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε δεσμεύσεις για αύξησεις φόρων.
Ο πρόεδρος του Ποταμιού, διαβεβαίωσε τον Π. Μοσκοβισί ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την συμφωνία και διατύπωσε την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου θα υποστηρίξει επίσης μια συμφωνία που θα έχει συναφθεί από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου