Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΛΕΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμεραΚυριακή (21/6) στοΣύνταγμα και στηΘεσσαλονίκη ο ελληνικός λαός δηλώνει το δικό του μεγάλο «ΟΧΙ» στη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν με τελεσίγραφα και εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα οι δανειστές.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οπότε οι διαδηλωτές άρχισαν να γεμίζουν την πλατεία Συντάγματος, με βασική απαίτηση να μπει ένα οριστικό τέλος στη λιτότητα.
Τον παλμό της κινητοποίησης δίνουν συνθήματα - αιτήματα για την «Διαγραφή του χρέους», την «Ανατροπή στην Ευρώπη» , την «Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων», τη «συνέπεια στις κυβερνητικές προγραμματικές» κλπ.
Στη διαδήλωση έδωσε το παρών ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Στις 9 το βράδυ η πλατεία Συντάγματος, όσο και όλοι οι γύρω δρόμοι, έχουν γεμίσει ασφυκτικά από μια φλογερή λαοθάλασσα που φωνάζει συνθήματα κατά των δανειστών – τοκογλύφων και των απαιτήσεων τους,οι οποίες βάλλουν ευθέως κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, της νεολαίας, όλου του λαού. Διαδηλωτές ανεβαίνουν και στο περιστύλιο της Βουλής. Παρατηρητές κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας, με κυρίαρχη τη νεολαία να πλημμυρίζουν εκείνη τη στιγμή το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Ωστόσο όλο και περισσότερος κόσμος πλησιάζει διαρκώς κατά κύματα πυκνώνοντας τις γραμμές των διαδηλωτών.

Τα καλέσματα για τη μεγάλη σημερινή πανεργατική-παλλαϊκή κινητοποίηση έχουν απευθύνει με σχετικές ανακοινώσεις τους η ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ, 15 ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, η ΠΟΕΣΥ και από πλευράς κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου απ` όπου ξεκίνησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο Λευκό Πύργο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Στο μεταξύ ογκώδεις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν και σήμερα την Κυριακή στις Βρυξέλλες, στο Άμστερνταμ και τη Βιέννη, στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας με σύνθημα «Η Ελλάδα μια ελπίδα για την Ευρώπη». Οι διαδηλωτές ζητούσαν το τέλος της λιτότητας και εξέφρασαν τη στήριξή τους προς την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση στις Βρυξέλλες συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα που γίνεται από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις.

Οι συγκεντρωθέντες με ελληνικές σημαίες στα χέρια φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας.

Προσκλητήριο στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα συνδικάτα και κόμματα απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας ενώ συμμετέχουν αντιπροσωπείες απ’ όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων, καθώς και εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο από τα βελγικά κόμματα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη και τη Βιέννη.







Συγκέντρωση Θεσσαλονίκή





Βρυξέλλες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου