Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας - της Δημοκρατίας - της ΖΩΗΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Σύνταγμα.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες τους σταματάμε με το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας.
ή αυτοί ή εμείς
Εκπρόσωποι των δανειστών με τη βοήθεια των πρόθυμων εντός της χώρας επενδύουν στο φόβο και την καταστροφή. Αξιωματούχοι της Ε.Ε προχωράνε σε δηλώσεις κάνοντας τον μπαμπούλα στον ελληνικό λαό. Οι ντόπιοι υπηρέτες τους - το παλιό πολιτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ - αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο για να προκαλέσουν πανικό. Στόχος τους είναι η αποσταθεροποίηση και να μην εκφράσει ο ελληνικός λαός σε καθεστώς ηρεμίας το ισχυρό του ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα.
Παρά αυτή την πρωτοφανή και βρώμικη επιχείρηση τρομοκρατίας ο ελληνικός λαός επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τους γυρνάει την πλάτη. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους είναι ότι ο ελληνικός λαός μετά από πέντε χρόνια μνημόνιο έχει κλείσει μια και καλή τους λογαριασμούς του με το φόβο.
Σε μια εβδομάδα , την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός αποφασισμένα και περήφανα θα δηλώσει το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας.
Γιατί:
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ταπείνωση και υποταγή.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.
Γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητήσει τη λιτότητα και να επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο.
Με το περήφανο «Όχι» ο ελληνικός λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Με το περήφανο «Όχι» ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Τις επόμενες μέρες όλοι και όλες μαζί είμαστε παντού στην κοινωνία ενωμένοι με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί σε όποιον έχει ανάγκη. Με πείσμα και ψηλά το κεφάλι δίνουμε αυτή τη μάχη έχοντας στο μυαλό μας τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους, είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, το γείτονα να αυτοκτονεί.
Θα ακούσουμε πολλά, ψέματα και λάσπη. Είναι ο πανικός τους που ένας λαός ορθώνει το ανάστημά του και λέει "Φτάνει πια. Τώρα μιλάμε εμείς".
Συγκροτούμε ανοιχτές - μαζικές λαϊκές επιτροπές για να δυναμώσουμε κι άλλο το "Όχι". Να φτάσει το μήνυμα της Αξιοπρέπειας και της Περηφάνιας παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σπίτι. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια καλούμαστε ν' αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Γιατί η πατρίδα είμαστε όλοι και όλες εμείς που ζούμε εδώ, που δουλεύουμε εδώ, που αγωνιζόμαστε εδώ και δεν έχουμε κρυφούς λογαριασμούς και συμφέροντα αλλού.
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη.
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ισχυρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου