Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

2 ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (22-45 ΕΤΩΝ) ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ GREXIT-

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ BRIDGING EUROPE AΠΟ ΤΟ tvxs.gr 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Οι Έλληνες φαίνονται να μην φοβούνται τοGrexit, αλλά περισσότερο την ανεργία που αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα που τα χρόνια των μνημονίων και της λιτότητας άφησαν πίσω τους. Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει νέα διαδικτυακή δημοσκόπηση του Bridging Europe.Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε κατά το διάστημα 16-19 Ιουνίου, σε δείγμα 1807 πολιτών, στην Ελλάδα και οι συμμετέχοντες ήταν από 22 έως και 45 χρονών.
Το 63% των Ελλήνων δεν φοβάται ένα Grexit, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «φοβάστε ένα Grexit;», το 63% απαντά «όχι», έναντι 29% που απαντά«ναι», ενώ το 8% όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Αναφορικά με τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Ευρώπης το 69% των συμμετεχόντων στην έρευνα καταλογίζουν στους θεσμούς το αδιέξοδο, το 22% στην ελληνική κυβέρνησης και το 9%δηλώνει ότι η ευθύνη είναι κοινή.
Στην ερώτηση «η ελληνική οικονομία θα λειτουργούσε καλύτερα υπό ένα νέο πακέτο λιτότητας ή ενός Grexit;», το 71% απαντά «με κανένα από αυτά», το 17% προτιμά το Grexit και το 12% το πακέτο λιτότητας.
Μπορεί το Grexit να μην φοβίζει τους Έλληνες, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την ανεργία, καθώς στο ερώτημα «ποιό θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας;», το80% απαντά την ανεργία. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα προβλήματα της πολιτικής σταθερότητας (9%), της υγείας (8%) και της κοινωνικής αναταραχής (3%).

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου