Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται» - Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στις 19:30 στο Σύνταγμα

Κάλεσμα στους πολίτες για τη συγκέντρωση κατά της λιτότητας των συνδικάτων σήμερα στις 19:30 στο Σύνταγμα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πιέσεις και στα σενάρια φόβου.
Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση των συνδικάτων:
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας.
Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!
Είναι πλέον προφανές πως στόχος των «θεσμών» είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα είναι αδιαμφισβήτητη.
Γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η λιτότητα κατέχει οργανική θέση, καθώς αποτελεί το εργαλείο τους για τη μαζική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επικράτηση των αγορών και της λογικής του κέρδους παντού.

Συνεπώς, η διαπραγμάτευση είναι στην ουσία η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία μεριά ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικού ή ξένου, που μάχεται για την επιβίωση της λιτότητας, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, αλλά και για την ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας, με την αψήφηση της σαφέστατης εντολής της 25ης Γενάρη.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τη λιτότητα, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, που θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους αυτές τις μέρες, να φωνάξουμε «ως εδώ!».

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση. Να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, που ενισχύουν τη θέση του δικού μας κόσμου και μας κάνουν πιο δυνατούς στη σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό. Να απαιτήσουμε τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν. Να απαιτήσουμε να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού.

Κανένα βήμα πίσω, κανένας εκβιασμός!

Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συνέχιση της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Μονάχα περισσότερη ανεργία, απαξίωση και μετανάστευση. Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και η επιβίωση της ενιαίας ευρωζώνης με λιτότητα για όλους και δημοκρατία για κανέναν, δεν μπορεί να περάσει πάνω από τις δικές μας ζωές.

Όλες και όλοι την Κυριακή στις 19:30 στο Σύνταγμα.

Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!

Το δικό μας όριο είναι οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για όσα μας αφορούν, η αξιοπρέπειά μας!

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω από το προεκλογικό πρόγραμμά της και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, να μην υποκύψει, αλλά να απορρίψει τους εκβιασμούς δανειστών και «θεσμών» και να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματός της, καθώς και να αποτινάξει τα βαρίδια του δημόσιου χρέους, απευθύνει το δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο πραγματοποιεί σήμερα στο Σύνταγμα, παλλαϊκή-πανεργατική συγκέντρωση.

Πλήθος ομοσπονδιών εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων: ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΙΥΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΠΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΒΖΕ, ΠΟΘΑ, ΟΘΕ, ΟΚΕ, ΟΕΧΒΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΗΕ, ΠΟΟΕΒ, ΠΟΜΕΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου