Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η ΒΙΟΜΕ δεν πωλείται, ανήκει στους εργαζομένους- Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Εκδικάζεται σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τον αίτημα των συνδίκων της πτωχευμένης ΒΙΟΜΕ για εκποίηση των ακινήτων του συγκροτήματος της Φιλκεράμ Τζόνσον, μεταξύ των οποίων και των ακινήτων που στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοιτης ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με σύνθημα "Να ακυρώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας για διάλυση του εργοστασίου" και καλούν την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους στην κρίσιμη αυτή δικαστική μάχη.
Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε μία σειρά δράσεων και κινητοποιήσουν προκειμένου να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους, προειδοποιώντας παράλληλα πως η προσπάθεια που καταβάλει η πρώην εργοδοσία να ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ ενέχει τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το πρώτο αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ εγκατελείφθηκε από την εργοδοσία της η οποία άφησε απλήρωτους και χωρίς αποζημιώσεις τους εργαζόμενους. Εδώ και δύο χρόνια το εργοστάσιο έχει περάσει στα χέρια των εργαζομένων που το λειτουργούν κάτω από εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση. Το πρώτο αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα στην Ελλάδα χαίρει ιδιαίτερης κοινωνικής εκτίμησης και για τον λόγο αυτό τα προϊόντα που παράγουν οι εργαζόμενοι (οικολογική καθαριστικά) έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο. "Μπροστά στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της πρώην εργοδοσίας με συμμάχους δυστυχώς και κρατικούς λειτουργούς, οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα αφήσουμε καμία δικαστική απόφαση, κανένα νομικό τερτίπι και κανένα αφεντικό να παίξει άλλη μια φορά με τις ανάγκες μας και ότι έχουμε ήδη κατακτήσει", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου