Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η υπόθεση Κατρούγκαλου ανοίγει τον πόλεμο με την διαπλοκή

Ώρα μετωπικής αναμέτρησης με τη διαπλοκή σηματοδοτεί η υπόθεση Κατρούγκαλου, με την κυβέρνηση να στέλνει μήνυμα ανοιχτού πολέμου.
Το Μέγαρο Μαξίμου είναι απολύτως πεπεισμένο ότι το – πολλαπλώς διάτρητο – δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ περί «εργολαβικών αμοιβών» του Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο ήταν κατασκευασμένο και στρατευμένο με στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης. Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν επίσης ότι το θέμα δεν είναι άσχετο με τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν άμεσα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής - πόσο μάλλον και με τις πρωτοβουλίες για αναδιάταξη και εξυγίανση του μιντιακού και ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Εξ ου και πηγές του Μαξίμου προειδοποιούν ότι «όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται».

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, πως το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε πλήρως και απολύτως τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την πρώτη στιγμή, ενώ ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για «συμβόλαιο του ΒΗΜΑΤΟΣ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Από το περιβάλλον του διαμηνύεται ότι ο υπουργός δεν θα αφήσει αναπάντητο «ούτε ένα ερωτηματικό» στην όλη υπόθεση και θα τη φθάσει μέχρι τέλους «με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Κυβερνητικοί παράγοντες, την ίδια στιγμή, λένε ότι δεν θα τους εκπλήξει εάν υπάρξουν κι άλλες «ανάλογου τύπου συκοφαντίες και προβοκάτσιες», από «ένα σύστημα το οποίο χάνει την ασυλία δεκαετιών».

Αναφερόμενες, άλλωστε, στο επίμαχο δημοσίευμα, πηγές του Μαξίμου τόνιζαν ότι «η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία» και πως υπήρξε «συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μία μέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία». Πρόσθεταν, δε, πως «χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης».

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν απορίας άξιο το γεγονός πως, παρ' ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος, δεν κατάφερε να δώσει ούτε μία πειστική απόδειξη για τα όσα υποστηρίζει, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ζητούν την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Το πολιτικό – μιντιακό σύστημα της διαπλοκής βλέπει το έδαφος να τρίζει και βρίσκεται σε πανικό”, έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας με νόημα: “Ο πανικός τους θα μεγαλώσει, λοιπόν, μόλις δουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου