Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ξυλοκάστρου με ψήφισμα που υπέγραψαν και οι τέσσερις συνδυασμοί, αποφάσισε ότι ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ δέχεται απορρίμματα μόνο από την περιοχή του.
Ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στην μεταφορά απορριμμάτων από άλλους Δήμους συμπεριλαμβανομένων και αυτων της Τρίπολης, του Κιάτου, του Βέλου κλπ.
Σήμερα σ’ όλη την Ελλάδα, προωθείται ως λύση στο θέμα των απορριμμάτων η Τοπική αντιμετώπιση. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου χρειάζεται να προωθήσει το δικό του Τοπικό σχέδιο σε σχέση με τον ΧΥΤΑ.
Ζητάμε να μάθουμε από τον κ. Δήμαρχο αν έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ρωτάμε αν υπάρχουν συνεννοήσεις με τον Δήμαρχο Κιάτου για τη μεταφορά απορριμμάτων του Κιάτου στο Ξυλόκαστρο.
Είναι γνωστό και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ότι η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ είναι 12.500 τόνοι το χρόνο και ότι τα απορρίμματα της περιοχής μας φτάνουν τους 11.500 τόνους.
Κατά συνέπεια, θα ήταν παράνομη και τεχνικά αντισυμβατική κάθε σκέψη για μεταφορά των 20.000 τόνων του Κιάτου στο Ξυλόκαστρο.
Προλαβαίνουμε κάθε καλοπροαίρετο, προκειμένου να μην μας απαντήσει μεταφέροντας το «μπαλάκι» στο Υπουργείο. Ενημερωθήκαμε σχετικά, ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση, αφού θα ήταν και παράνομη λόγω μη αρμοδιότητας.
Επίσης, κάνουμε έκκληση να σταματήσει κάθε προσπάθεια από όπου και να προέρχεται, για λήψη απόφασης από τον ΦΟΣΔΑ, για την μεταφορά απορριμμάτων του Κιάτου ή του Βέλου στον ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ είναι και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, για τον οποίο συνεχίζει να ισχύει η Απόφαση του Σεπτεμβρίου για την μη μεταφορά απορριμμάτων από άλλη περιοχή στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΜΗΣ
ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου