Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Με νόμο Παπακωνσταντίνου, ο φοροφυγάς των 1000 ευρώ, πήγαινε φυλακή. ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ 4,2 δις, ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Γιατί έγινε αυτό το Ειδικό Δικαστήριο; Αναρωτιέται το πανελλήνιο και μη προσποιείστε τους ανήξερους

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος
Για το τι έγινε στη δίκη της λίστας Λαγκάρντ--Παπακωνσταντίνου και ποιά ήταν η δική μας ...πρόβλεψη της απόφασης, θα τα διαβάσατε στην ιστοσελίδα μας, στα τέσσερα συνθετικά κείμενα του υπογράφοντα.
Το αποκαρδιωτικό, ωστόσο, για μένα ήταν και παραμένει ακόμη δυστυχώς, το δόγμα-αφορισμός, ενός συμφοιτητή μου και τώρα σχεδόν... ανώτατου εν ενεργεία δικαστή(σ.σ όταν συνταξιοδοτηθεί θα αναφέρω το όνομά του με καμάρι) που διαρκώς σε όλες τις μεγάλες και κρίσιμες υποθέσεις της χώρας, καταλυτικά επιβεβαιώνεται : «Θοδωρή, με πονήρεψε ο φίλος μου πριν πολλά χρόνια, επαρχιώτης είσαι, ξέρεις από κοπάδια και πρόβατα. Ε το ίδιο κοπάδι-προβάτων, είναι και... η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών. Είναι κατ' αρχή «χωρισμένοι» σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. .

Όταν κυβερνά το ένα από τα δύο κόμματα, γίνεται μεγάλη «μετατόπιση» προς το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Στα κατώτατα και κατώτερα κλιμάκια αυτό εξαργυρώνεται με τοποθετήσεις στις μεγάλες πόλεις, κυρίως Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, άντε και Πάτρα. Και φυσικά με τις εκάστοτε προαγωγές-δαμόκλεια σπάθη.

Στα ανώτατα κλιμάκια αυτό .εξαργυρώνεται με χαριστικές κρατικές και δημόσιες έμμισθες θέσεις και τα τελευταία χρόνια με «φυτέματα» --φρούτα σε δήθεν ανεξάρτητες αρχές και βουλευτιλίκια. Στη σημαδεμένη αυτή τράπουλα μεγάλο ρόλο έπαιζαν και φεύ παίζουν και δικηγόροι, που είναι «χωμένοι» στα δύο αυτά κόμματα εξουσίας η στις παρυφές τους. Όλα τα άλλα είναι για το πόπολο. Μιλάμε πάντα για τις μεγάλες υποθέσεις -δίκες που κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις πολλές φορές, αλλά και την φυσιολογική πορεία και ευημερία της χώρας και όχι για τίποτα επιταγές η για αγορανομικές παραβάσεις και κλοπές για επιβίωση».

Όλα τα παραπάνω μου ήρθαν για άλλη μία φορά στη μνήμη, με αφορμή την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, για τη λίστα Λαγκάρντ με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιώργη Παπακωνσταντίνου.

Κατά την παραπομπή, ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου(Νόμος 1608/1950) και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Για την πρώτη περίπτωση προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης και στη δεύτερη κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια.

Τι αποφάσισε λοιπόν, το Ειδικό Δικαστήριο (σ.σ έχω παρακολουθήσει και άλλα Ειδικά Δικαστήρια, αλλά σε Ποινικό Δικαστήριο, με δικαστές και από το Συμβούλιο Επικρατείας πρώτη φορά μου συμβαίνει-πάντως συμπτωματικώς.ήταν αθωωτικοί για να μη μας θεωρούν και ηλίθιους οι .Γαλλοσπουδαγμένοι) για να φθάσουμε στην ποινή του ενός χρόνου φυλάκιση με τριετή αναστολή ; Κατ' αρχήν μετέτρεψαν την κατηγορία και τα κακουργήματα υποβιβάστηκαν σε πλημμελήματα.

Έτσι κηρύχθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος όμως για να αποφύγει τον Κορυδαλλό. Οι Αρεοπαγίτες Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Δημήτρης Κόμης, και Αργύρης Σταυράκης ζήτησαν να κηρυχθεί ένοχος για κακούργημα και να οδηγηθεί στις φυλακές.

Για τη δεύτερη κατηγορία, απιστία σε βάρος του δημοσίου, διότι δεν έκανε στην πράξη έρευνα για τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος -όχι παίζουμε.

Και οι κρίνοντες κρίνονται λένε αυτοί που ξέρουν : Ώστε κατά το Μοντέσκιο(σ.σ από το Μοντεσκιέ) σκεπτικό σας, κ. Πρόεδρε κ. Νίκο Πάσο, «το αρχικό έγγραφο ήταν u.s. b(γιού, ες , μπί) με εκδότη τις Γαλλικές αρχές. Και εκεί πάνω διέγραψε τα τρία αρχεία με τα συγγενικά του πρόσωπα, για να διασώσει την πολιτική του καριέρα, λόγω και της συνωνυμίας (σ.σ πρώτες ξαδέλφες και γαμπροί) Ούτε επίσης ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, πάνω από 150.000 ευρώ και ούτε καν υφίσταται τέτοια(ζημιά) σε βάρος του δημοσίου».

Σοβαρά κ. Δικαιοκρίτες ; Τότε η δικογραφία γιατί αναφέρει αποστολή ενός Ντι Βι. Ντι -και όχι γιού, ες, μπι -- με συνοδευτική επιστολή μάλιστα, τα οποία εξαφανίστηκαν και τα δύο ; Ποιος ήταν παραλήπτης και ποιος είχε κίνητρο(στο χωριό μου λένε το διάφορο η συμφέρον) να τα εξαφανίσει και τα δύο ; Στο δεύτερο Ντι Ντι Ντι, που επίσημα πήρε το υπουργείο Οικονομικών, το Δεκέμβριο του 2012 σε τι διέφερε από το Πρώτο; Η αφαίρεση των τριών συγγενών. Δηλαδή ως πιστό Ντι Βι Ντι του πρώτου είχε 2062 ονόματα, ενώ το εξαφανισμένο 2059. Που είναι το αρχικό γιου ες μπι που έδωσε στο Διώτη να αντιγράψει ; Δεν θυμάται σε ποια γραμματέα του το έδωσε ; Το πιστέψατε όμως. Πότε το έδωσε στο Διώτη όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών η στο Περιβάλλοντος ; Από 9 μέχρι 17 Ιουνίου του 2011 ο Διώτης δεν το είχε πάρει.(σ.σ αρχές Ιουλίου και βάλε λέει ο Διώτης) Άρα όταν πήγε στο Περιβάλλοντος θυμήθηκε τη λίστα Λαγκάρντ, αφού είχε καθαρίσει με τις ξαδέλφες και στάκτη και μπόυρμπερη το Ελλάντα. Δεν έχασε το Δημόσιο κ. Πάσο ; Το ΣΔΟΕ βγάζει τη φοροδιαφυγή 5 εκατ. Ευρώ, και οι πρώτες αναφορές μετά την εμφάνιση της λίστας Λαγκάρντ το 2013 μιλούσαν κοντά στα 2 εκατ. Ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου η στα 5 η στα 2 εκατ.ευρώ δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ για να είναι κακούργημα απιστία ; Γιατί τέλος όλες οι Ευρωπαικές χώρες έβγαλαν λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ, από τους φοροφυγάδες τους και μόνον η ελλάδα δεν πήρε ευρώ ; Ξέρετε γιατί δεν διατάχθηκε καμία έρευνα όπως είπε ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ.

Και κάτι προσωπικό κ. Νίκο Πάσο πρόεδρε του Ειδικού Δικαστηρίου ; Είπατε στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απόφασή σας πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε. Που αμάρτησε κ. Πρόεδρε, αφού εσείς σε όλα ψηφίζατε αθώος ; Η σωτηρία της ψυχής μπορεί να είναι πολύ μεγάλο πράγμα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να .αυτοκαθαρθεί από τύψεις, ενοχές, ερινύες, εμμονές, πρώτα. Εκτός και αν συντονίζεστε με το σημαίνον του ονόματός σας: τι Πάσος , τι κάθετες πάσες στους συμπαίκτες μου, το ίδιο είναι.
http://www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου