Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα στήριξης Πούτιν στον Τσίπρα

Με κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄, στο Κάιρο.Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Τσίπρα «πρωθυπουργό με φρέσκιες ιδέες» και σημείωσε ότι «αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του». Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησής τους αφορούσε στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 2005. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.

Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, που ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

από nonews-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου