Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Liberation: Ελλάδα, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ

Με εξώφυλλο τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και τον τίτλο "Ελλάδα, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ" κυκλοφόρησε η γαλλική Liberation. Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Η ριζοσπαστική Αριστερά στο δρόμο της εξουσίας στην Ελλάδα" χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ "φαβορί" στις αυριανές εκλογές, σημειώνοντας ότι ανοίγει ένα νέο πεδίο για τους υπερχρεωμένους της Ε.Ε. Η Liberation επικαλείται και το άρθρο 18 διεθνούς κύρους οικονομολόγων στους Financial Times, με τον τίτλο "Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα", όπου τάσσονται υπέρ του κουρέματος του χρέους. Το "κούρεμα" - αναφέρει η Liberation – είναι στην καρδιά του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ το χρέος και τα μέτρα λιτότητας, των οποίων η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται ανοιχτά πλέον.

"Οι FT εκφράζουν την αγωνία του καπιταλισμού για την επιβίωση" σχολιάζει στη γαλλική εφημερίδα ο Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε ζητεί περισσότερα χρήματα. "Θέλουμε λιγότερα, αλλά σε συνθήκες που θα επιτρέψουν τον λαό να ανασάνει", εξηγεί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δράσει σε πολύ σύντομο διάστημα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι πλέον δεν περνάει η στρατηγική του φόβου για ένα Grexit, όπως είχε γίνει το 2012.

Η Liberation φιλοξενεί και δηλώσεις της Ρένας Δούρου, σημειώνοντας ότι η "δραστήρια ξανθιά σαραντάρα κατέκτησε την Αττική στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου".

"Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο" δηλώνει η Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο αντιμετώπισε μια εχθρική κυβέρνηση αλλά και τις επιταγές της τρόικας που ελέγχει επίσης τον προϋπολογισμό της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

"Μέσα σε, μόλις, τρεις μήνες, η Ρένα Δούρου ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, εγκεκριμένο από την Ε.Ε., ενισχύοντας σημαντικά τη μάχη ενάντια στην φτώχεια, δίνοντας ρεύμα σε 38.000 νοικοκυριά που δε μπορούσαν πλέον να πληρώσουν".

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου