Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στα σενάρια περί εξόδου - η διαπραγμάτευση ξεκίνησε

Στη Γερμανία προέκυψε μίνι εμφύλιος και πλειάδα κυβερνητικών αξιωματούχων (μεταξύ των οποίων η ίδια η Μέρκελ), διεμήνυσαν κατηγορηματικά ότι η χώρα τους θέλει ενωμένη την Ευρωζώνη με την Ελλάδα μέλος της. Μόνο εκπρόσωποι του αντιευρωπαϊκού και ρατσιστικού προς τη χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κόμματος AfD επικρότησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκύψει πλημμυρίδα δημοσιευμάτων και αναλύσεων (τραπεζών, ινστιτούτων, οικονομολόγων κτλ) που σχεδόν όλα συμφωνούν πως δεν θα συνέφερε καμία χώρα μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών αναλύσεων επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Μέσα διεθνούς ακτινοβολίας (Reuters, Die Zeit, Die Welt, Spiegel) αναφέρθηκαν, μάλιστα, σε διαρροές γερμανών πολιτικών παραγόντων και αξιωματούχων της Κομισιόν που διαβλέπουν διάθεση συμβιβασμού γερμανών και ευρωπαίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ακόμη περισσότερο, μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτικών και αναλυτών προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης να επανεξετάσει την πολιτική της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου