Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Διαδήλωση στις Βρυξέλλες «με τον ελληνικό λαό για το τέλος της λιτότητας»

Διεθνή Διαδήλωση στους δρόμους των Βρυξελλών διοργανώνουν το Σάββατο το απόγευμα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα και οργανώσεις της Αριστεράς, με σύνθημα «με τον ελληνικό λαό, για το δικαίωμα να τελειώνουμε με τη λιτότητα». Σχετικό κάλεσμα απηύθυνε και ο ΣΥΡΙΖΑ Βελγίου. Στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την «καμπάνια εκφοβισμού» που εξαπολύουν οι κυρίαρχες «πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις της Ευρώπης ενάντια στον ελληνικό λαό στοχοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ». Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση - κάλεσμα:
«Με τον ελληνικό λαό, για το δικαίωμα να τελειώνουμε με τη λιτότητα»
"Ενώ το Βέλγιο παλεύει ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Charles Michel, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για την καμπάνια εκφοβισμού και εκβιασμού που διεξάγεται από τις κυρίαρχες πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις της Ευρώπης, ενάντια στον ελληνικό λαό στοχοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ, τον αριστερό σχηματισμό κατά της λιτότητας που αυτή τη στιγμή ηγείται των δημοσκοπήσεων. Τα πέντε τελευταία χρόνια ήταν ένας αληθινός εφιάλτης για τους Έλληνες και είναι θεμελιώδες τους δικαίωμα να θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Γι' αυτό και εμείς, κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς, αποφασίσαμε να διαδηλώσουμε μαζί, στις 17 Γενάρη στους δρόμους των Βρυξελλών, για να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στη λιτότητα χωρίς τέλος, βασισμένες στην αλληλεγγύη, και μπορούν να εφαρμοστούν.

• Καταγγέλλουμε την τακτική και τον εκβιασμό της ΕΕ και των κυβερνήσεων της που αρνούνται στον ελληνικό λαό το δημοκρατικό του δικαίωμα ν επιλέξει την κοινωνική και οικονομική του πολιτική, εντός ή εκτός ευρωζώνης.

• Δε θα αφήσουμε τον ελληνικό λαό μόνο του απέναντι στις επιθέσεις λιτότητας, στην Τρόικα και τις αγορές.

• Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, καθώς και στην ελπίδα του για μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις διεκδικήσεις του, όπως την άμεση κατάργηση των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, το λογιστικό έλεγχο του χρέους και τη διαγραφή του παράνομου χρέους.

• Καταγγέλλουμε την κυρίαρχη πολιτική των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εντός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδα και του Βελγίου: μια σκόπιμη πολιτική του "αποδιοπομπαίου τράγου", με δραματικές επιπτώσεις για εκατομμύρια ανθρώπους και τα θεμελιώδη τους δικαιώματα. Απορρίπτουμε το ρατσισμό που θέλει να μας πείσει ότι οι Έλληνες και οι Ισπανοί υποφέρουν εξαιτίας της "διεφθαρμένης και τεμπέλικης φύσης τους". Είμαστε ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που βασανίζει και φυλακίζει τους μετανάστες και απαιτούμε μια πολιτική ασύλου βασισμένη στα ίσα δικαιώματα. Ενάντια στην Ευρώπη του "καθένας για τον εαυτό του" και της περιφρόνησης, διεκδικούμε μια αλληλέγγυα Ευρώπη.

• Προς αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε σε συμπόρευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων πέρα από τα σύνορα, για να καταργήσουμε την λιτότητα και την ηττοπάθεια, για να νικήσουμε την ακροδεξιά και να χτίσουμε μια άλλη Ευρώπη, μια Ευρώπη δημοκρατική που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες όλων και το περιβάλλον.

Το μήνυμα μας απευθύνεται ξεκάθαρα στην ΕΕ, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει χρηματοπιστωτικά συμφέροντα και όχι τους λαούς, καθώς και στην κυβέρνηση Michel που θέλει να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις και να διαλύσει τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δημόσιες υπηρεσίες. Που πλήττει σκληρά τις γυναίκες, τους νέους, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες, διατηρώντας τα κέρδη των πλουσίων. Θυμίζουμε στη βέλγικη κυβέρνηση ότι δέσμευσε 9 δις ευρώ στο ελληνικό χρέος, χωρίς να υπολογίζουμε αυτά που έδωσε για τις ιδιωτικές τράπεζες. Αυτό συμβαίνει μέσω απευθείας δανείων, το ad hoc ευρωπαϊκό ταμείο και την κεντρική τράπεζα. Αυτό το χρέος που δημιουργήθηκε από τη μιζέρια ενός ολόκληρου λαού, μόνο προς όφελος των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρέπει να διαγραφεί χωρίς προϋποθέσεις.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και στο Βέλγιο, για όσο χρειάζεται, μέχρι οι πολιτικές λιτότητας να γίνουν απλά μια κακή ανάμνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξέρουμε πως αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και το Βέλγιο, ενάντια στους ίδιους εχθρούς, κι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται την μετάδοση των κοινωνικών και πολιτικών νικών μας σε όλη την Ευρώπη.

Ο φόβος τους είναι η ελπίδα μας.

No pasaràn!".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου