Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τομές παντού από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Διαβάστε τις πρώτες εξαγγελίες

Πριν καν ακουστούν ενώπιον της νέας Βουλής οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, υπουργοί έχουν εξαγγείλει στα ΜΜΕ τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προβούν τις επόμενες ημέρες. Όλες είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα που προεκλογικά είχε παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες. Συνοψίζουμε εδώ κάποιες από τις αυτές:
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Γιώργος Κατρούγκαλος εξήγγειλε την ανάκληση των παράνομων όπως είπε απολύσεων, μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι μπαίνει τέλος στην Τράπεζα θεμάτων και στις πανελλαδικές εξετάσεις σε Α' και Β' Λυκείου.
Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης έθεσε ως προτεραιότητα να σταματήσουν οι μειώσεις των συντάξεων και να ξεκινήσει η καταβολή της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία του Δημοσίου κι υπό δημόσιο έλεγχο ως ενιαίος όμιλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ανακοίνωσε ότι παγώνει η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην COSCO.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως πρέπει άμεσα να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις κι ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Η Υφυπουργός για θέματα μετανάστευσης: Τασία Χριστοδουλοπούλου εξήγγειλε πως όλα τα παιδιά μεταναστών που θα γεννιούνται στην Ελλάδα θα δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος σημείωσε πως καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ της συνταγογράφησης.

Είμαστε εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Για να δούμε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου