Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με την ουρά στα σκέλια ο Ντάισελμπλουμ και τα αφεντικά του: «Δεν θέλουμε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις»!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικώς τις τελευταίες ώρες με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, μίλησε κατά σειρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον επικεφαλής του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.
Ο πρώτος που κάλεσε τον κ. Τσίπρα ήταν ο κ. Σούλτς λίγη ώρα μετά από την ολοκλήρωση του γεύματος στο Στρασβούργο στο οποίο εκτός του ιδίου παραβρέθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι τόσο η κα Μέρκελ όσο και ο κ. Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να υπάρξει συμφωνία.
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φέρεται να του είπε πως μετά από την ένταση δεν θα ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Τελευταία ήταν η επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη θέση του ότι θα εργαστεί για μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου