Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Θανάσης Πετράκος: Προειδοποιούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να μην δώσει χρήματα στους κατηγορούμενους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από το ΕΣΠΑ.

Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου : Προειδοποιούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να μην δώσει χρήματα στους κατηγορούμενους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από το ΕΣΠΑ. Κατά την ψήφιση του νόμου 4312 καταγγείλαμε ότι ο νόμος αυτός είναι φωτογραφικός και ψηφίστηκε ώστε να «πέσουν στα μαλακά» οι κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις και κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Καταγγείλαμε ότι πρώτα απ’ όλα αυτός ο νόμος θέλει να διευκολύνει τους κατηγορούμενους για κατάχρηση 257 εκ. ευρώ της Energa και της Hellas Power. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κατηγορημένοι για την κατάχρηση 257 εκατομμύριων ευρώ συμφώνα με το κατηγορητήριο, δήλωσαν ότι προτίθενται να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους δήμους για να ελαφρύνουν την θέση τους και να τιμωρηθούν με μικρότερες ποινές. Δηλαδή με χρήματα που ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και είναι βέβαιο ότι θα πήγαιναν στα δημόσια ταμεία, θα μειώσουν τις ποινές που πιθανόν να τους επιβληθούν. Δηλ. με ξένα κόλλυβα θα κάνουν μνημόσυνο.

Οι κατηγορούμενοι της Energa Α.Ε. για κατάχρηση δημοσίου χρήματος αποθρασύνονται σε τέτοιο βαθμό (αφού υπερασπιστές τους είναι διαχρονικά στελέχη της Ν.Δ.) και ζητούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να δοθεί επιδότηση από τον Αναπτυξιακό νόμο 3299/2014 για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5MW στη Βοιωτία. Σημειώνουμε ότι για την συγκεκριμένη επιδότηση ο ΛΑΓΗΕ έχει προσφύγει να μην δοθεί. Δηλ. με χρήματα του ΕΣΠΑ να μειώσουν κι άλλο τις ποινές τους.



Επειδή πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η επιθυμία τους αυτή έχει βρει ευήκοα ώτα στο Υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην διανοηθεί να αποδώσει στους κατηγορούμενους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος της ENERGA Α.Ε. την επιδότηση από το ΕΣΠΑ, διότι τότε θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο, οι ευθύνες τους πολύ μεγάλες και όχι μόνο πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου