Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σίγησε το σαξόφωνο του Bobby Keys

Ο διάσημος σαξοφωνίστας Bobby Keys, γνωστός για την συνεργασία του με τους θρυλικούς Rolling Stones τα τελευταία 40 χρόνια - αλλά και με πολλούς ακόμα σημαντικούς μουσικούς όπως ο John Lennon, o George Harrison και ο Eric Clapton, πέθανε χθες στο σπίτι του στο Νάσβιλ, σε ηλικία 70 ετών. Το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό μέσα από την επίσημη σελίδα του μουσικού στο Facebook, όπου αναφέρεται πως ο Keys «ήταν μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Το πνευστό του μπορεί να σιγήσει στη Γη αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα».

Ο καλός του φίλος Keith Richards, ο οποίος ήταν στην ουσία αυτός που τον έφερε στους Rolling Stones, αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του με μια δημόσια ανακοίνωση λέγοντας: «Έχασα τον καλύτερο φίλο στον κόσμο και δεν μπορώ να σας περιγράψω το μέγεθος της λύπης που αισθάνομαι. Παρόλα αυτά, ο Bobby θα μου έλεγε να χαμογελάσω».


O Κeys βρισκόταν σε περιοδεία με τους Rolling Stones καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014, όταν οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει. Είχε πρόβλημα υγείας στο συκώτι και τους τελευταίους δύο μήνες είχε εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου