Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η διαφθορά, τελευταία εφεδρεία του Σαμαρά


Έχουν μοντάρει την υποψηφιότητα Δήμα μαζί με τα νέα μέτρα και το νέο Μνημόνιο. Με το "σύνδρομο της Κύπρου" επιχειρεί... ο Σαμαράς να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες και να τους εκβιάσει ώστε να περιορίσει την έκταση της εκλογικής συντριβής του. Η εμφάνισή του αμέσως μετά την αναγγελία της υποψηφιότητας Δήμα δεν αποσκοπεί στη συγκέντρωση των 180 βουλευτών (αυτή τη μάχη την έχει χάσει από τα αποδυτήρια), αλλά στη δημιουργία πολωτικού - κινδυνολογικού κλίματος για την επικείμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Προτεραιότητά του είναι να ελέγξει τη Ν.Δ., ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να περισωθεί ο ίδιος προσωπικά, εν όψει μάλιστα της πρότασης για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού", που χρησιμοποιείται ως μοχλός εσωκομματικών ανατροπών στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Σαμαράς και Βενιζέλος βάζουν τα προσωπικά τους υπεράνω των εθνικών - κοινωνικών συμφερόντων. Ο Σαμαράς μάλιστα δείχνει να συμπεριφέρεται ως συστημικός κίνδυνος. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επίμονη υπονόμευσή του προς το τραπεζικό σύστημα; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το κερδοσκοπικό παιχνίδι εις βάρος των ελληνικών ομολόγων και των τραπεζικών καταθέσεων, που έχει πυροδοτηθεί με τις δηλώσεις του; Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος έφτασε να χαρακτηρίσει τις εκλογές ως... πιστωτικό γεγονός, δηλαδή ως χρεοκοπία!

Ολόκληρη η εκστρατεία φόβου υπονομεύει ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να εκλέγει την κυβέρνησή του. Αυτή τη μάχη ο Σαμαράς τη δίνει με τις θλιβερές ενισχύσεις από το εξωτερικό τύπου Γιούνκερ. Δεν συμπαρατάσσονται όλοι μαζί του. Ακόμη και ο εκπρόσωπος της Μέρκελ απέφυγε να συμπράξει σε τέτοια αθλιότητα. Πολλές εφημερίδες που απηχούν τις απόψεις κέντρων του διεθνούς συστήματος διαπιστώνουν ότι η εκστρατεία τρόμου ανταποκρίνεται στενά στις κομματικές επιδιώξεις της Ν.Δ.

Οι ισχυρές δυνάμεις του Σαμαρά βρίσκονται στην εγχώρια διαπλοκή. Αυτή κυρίως έχει συμφέρον να εμποδίσει, με κάθε μέσο που διαθέτει, τις δημοκρατικές εξελίξεις. Στην ουσία ο Σαμαράς δίνει μάχη υπέρ του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας που κυβερνά τον τόπο επί σειρά ετών και θέλει να συνεχίσει να τον κυβερνά, παρ' ότι είναι υπεύθυνο για τη σημερινή κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και φιλικές προς την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις καταγράφουν σταθερή την εκτίμηση των πολιτών ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχείριο της διαφθοράς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναγνωρίζεται η πολιτική πρόθεση να χτυπήσει τη διαφθορά και να αναστηλώσει το κοινωνικό κράτος.

Μια κυβέρνηση τόσο απονομιμοποιημένη ηθικά δεν τη σώζει κανείς από τη λαϊκή καταδίκη. Όσο κι αν εμφανίζονται δημοσκοπήσεις με συγκυριακά ή και πειραγμένα ευρήματα. Έχει καταρρεύσει και οι εκλογές θα επισημοποιήσουν θεσμικά αυτή την ηθικο-πολιτική έκπτωσή της. Και όσο επιχειρούνται μεθοδεύσεις διάσπασης κομμάτων ή και αθέμιτου επηρεασμού βουλευτών, η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο θα βουλιάζει στην πολιτική ανηθικότητα, αλλά θα εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κρύβουν τη συμφωνία που έχουν έτοιμη με τους πιστωτές και θα την υπέγραφαν στην υποθετική περίπτωση που κέρδιζαν τις εκλογές. Έχουν μοντάρει την υποψηφιότητα Δήμα μαζί με τα νέα μέτρα και το νέο Μνημόνιο. Αυτό το πακέτο σηματοδοτεί νέα επιδείνωση εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων. Η "Αυγή" δημοσίευσε την Κυριακή το περίγραμμα της κρυφής συμφωνίας, την οποία σήμερα δημοσιεύει ολόκληρη, με βάση το κείμενο των πιστωτών που εστάλη στο Eurogroup. Τέρμα τα ψέματα!..

avgi.gr

 από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου