Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ζ.Κ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Η ΕΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ
Απροκάλυπτη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker, καλώντας ουσιαστικά τους Έλληνες να ψηφίσουν σε ενδεχόμενο εκλογών... τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση, ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ κάλεσε τους Έλληνες να μην ψηφίσουν «ακραίες δυνάμεις» καθώς ο ίδιος θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα» στην εξουσία!
«Νομίζω ότι οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε έναλάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα , σε μια ευθεία αμφισβήτηση της λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα.
«Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως «θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν νακατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπακαι δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα» κατέληξε, προτρέποντας ευθέως τους Έλληνες να υπερψηφίσουν τα υπάρχοντα και ''γνωστά'' για την εθελόδουλη στάση τους, κυβερνητικά κόμματα.

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω ωμή αποικιοκρατική παρέμβαση Γιούνκερ στις εσωτερικές εξελίξεις της Ελλάδας έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανάλογη τοποθέτηση της εκπρόσωπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, που έσπευσε ευθέως να στηρίξει την υποψηφιότητα του ''ευρωπαίου'' Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Φ.Β. ΣΤΑΙΝΜΑΓΕΡ

Την απροκάλυπτη στήριξη του Βερολίνου στην ελληνική κυβέρνηση παρέσχε κυνικότατα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σημείωσε πραγματική πρόοδο και ότι "πρέπει να συνεχίσουν οι δυνάμεις που εξασφάλισαν την πρόοδο".

"Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις... Αποφάσεις, τις οποίες βεβαίως παρακολουθούμε με προσοχή εδώ στην Γερμανία... Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, πριν από την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Υποσχέθηκα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την τολμηρή ελληνική μεταρρυθμιστική πορεία. Και είμαι πολύ ευτυχής ότι σε αυτό τον δρόμο επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, μην πω χρόνια. Και μπορώ να πω πρόοδος, την οποία σεβόμαστε και την οποία αναγνωρίζουμε ρητά. Τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, η οποία μας εξέπληξε λίγο όλους" επισήμανε ο κ. Στάινμαγιερ.
"Θέλω να πω ότι από την δική μας σκοπιά βεβαίως είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και προπάντων τον δύσκολο χρόνο των επόμενων εβδομάδων να σταθούν κοντά μεταξύ τουςκαι να έχουν έτσι την δυνατότητα πράγματι να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, η οποία υπήρξε στην Ελλάδα" πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.


Ο ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι η ΕΕ με τις επεμβάσεις της στις ελληνικές εξελίξεις επιβεβαιώνει με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο ότι η ''Ένωση'' κινείται όλο και πιο βαθιά σε μια τροχιάολοκληρωτικού καθεστώτος, το οποίο απαιτεί ευθυγράμμιση στη μία και μοναδική πολιτική που είναι ανεκτή στο πλαίσιο της: τον ακραίο νεοφιλελεύθερο μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας.
Αυτός ο ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός της ΕΕ και πολύ περισσότερο της ευρωζώνης συνιστά βόμβα στα θεμέλια τους, έτοιμη, σχεδόν , να εκραγεί.
Η ΕΕ και ειδικότερα η ευρωζώνη πορεύονται σε ένα πολιτικό μονόδρομο ως να είναι ένα ενιαίο κράτος το όποιο κατευθύνεται από το Γερμανικό κατεστημένο, με τις επιμέρους χώρες να λειτουργούν μεδιαφορετικές ταχύτητες, ως ξεπεσμένες ''μισοαποικίες'' και ''αποικίες'' μιας αυτοκρατορικής δομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου