Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Λόγω της «απαγόρευσης συναθροίσεων»: Προσαγωγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες αναίτιες προσαγωγές φοιτητών (πάνω από 50) με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων - Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες. Το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία εφαρμόζει από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της αστυνομίας προσήγαγαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και ενάντια στο λοκ - άουτ στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με μέλη της Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΔΕ) που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας οι φοιτητές χωρίς να έχουν προκαλέσει κανέναν περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να μπουν σε κλούβα που τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Η ΚΕΔΔΕ και άλλοι φορείς καλούν σε μαζική συμπαράσταση νομικούς, βουλευτές αλλά και απλούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου