Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Νέο κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα για τον Νίκο Ρωμανό

 Ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας επί 29 ημέρες πραγματοποιείται
στον Άρειο Πάγο (επί της Αλεξάνδρας) όπου θα κριθεί η αναίρεση ή μη της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που απέρριψε την αίτηση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.
Την ίδια ώρα, σε πολλές πόλεις πραγματοποιούνται καταλήψεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό:
Πειραιάς
Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου από το πρωί της Δευτέρας 8/12:





Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των αλληλέγγυων, "σήμερα, 8/12, πραγματοποιήσαμε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, με αφορμή τον αγώνα του Απεργού Πείνας Ν. Ρωμανού.

Καλούμε αύριο, 9/12 σε Γενική Συνέλευση στην αιθ. 201 στη 13:00 μ.μ. για την κλιμάκωση του αγώνα.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ"

Αλεξανδρούπολη

Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο της Πόλης σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ρωμανό και τους Σύρους πρόσφυγες:



Χανιά

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, περίπου 25 άτομα, κυρίως νεαροί, μπήκαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, δηλώνοντας σε όσους βρισκόταν μέσα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς το κτήριο τελεί υπό κατάληψη. Οι αλληλέγγυοι, έκλεισαν την κεντρική πόρτα του δημαρχείου, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο με ασανσέρ, που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο. Για την κατάληψη ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας φθάνοντας λίγο μετά στον χώρο. Έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Καβάλα

Από τις 7.20 σήμερα το πρωί το δημαρχείο καβάλας βρίσκεται υπο κατάληψη «ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τους υπόλοιπους απεργούς πείνας που του συμπαραστέκονται, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Α-Δ. Μπουρζούκο».



Ζωγράφου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των αλληλέγγυων:

«Σήμερα στις 8/12 άτομα που δραστηριοποιούμαστε στις γειτονιές του Ζωγράφου, των Ιλισίων αλλά και στις γύρω σχολές προχωρήσαμε σε κατάληψη του δημαρχείου του Ζωγράφου ως πράξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Ν. Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούμε να παρεμποδίσουμε την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού ενώ παράλληλα δημιουργούμε ένα κέντρο αγώνα και αντιπληροφόρησης, συμβάλλοντας στο ευρύτερο κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί, με καταλήψεις και πολύμορφες δράσεις. Καλούμε τον κόσμο των γειτονιών μας στην πρώτη συνέλευση του κατειλημμένου δημαρχείου για να αποφασίσουμε ισότιμα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά για τη κλιμάκωση του αγώνα».

Ιωάννινα:

Πραγματοποείται κατάληψη στο δημαρχείο από το πρωί της Δευτέρας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα των αλληλέγγυων:

«Καταλαμβάνουμε απο σήμερα Δευτέρα 8/12 το δημαρχείο Ιωαννίνων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας απο 10/11 Νίκο Ρωμανό. Καλούμε το κόσμο να στηρίξει τη κατάληψη!! Ανοιχτή συνέλευση σήμερα στις 7 για συνέχεια τον δράσεων. Όλοι όλες στη κατάληψηαγώνας μέσα και έξω απο τα κατηλειμμένα κτήρια. Αγώνας μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος του συντρόφου μας.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου