Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

"Ψύλλους στα άχυρα": Σε ανεξάρτητους βουλευτές και διαρροές ελπίζει η κυβέρνηση για τους 180

Η μέχρι στιγμής κατανομή των ψήφων... Σε βασικό κλειδί για την συμπλήρωση των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάγονται οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Με δεδομένο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπληρώνουν 155 ψήφους, η αναζήτηση των υπόλοιπων 25 βουλευτών γίνεται για την κυβέρνηση... αγώνας δρόμου.
Σύμφωνα τις δημόσιες δηλώσεις τους και εκτιμήσεις, 8 ανεξάρτητοι προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ψηφίσουν ΟΧΙ στην Προεδρική εκλογή, 13 βουλευτές είναι κοντά στο ΝΑΙ και 3 είναι -μέχρι στιγμής- αναποφάσιστοι.
Συγκεκριμένα φαίνεται να κλίνουν προς το ΟΧΙ ή έχουν ανακοινώσει την άρνησή τους να ψηφίσουν για ΠτΔ οι: Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, η Θ. Τζάκρη και η Ραχήλ Μακρή, ο Π. Τατσόπουλος. Ο δε Μ. Ανδρουλάκης, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε με ένα τριπλό «ΟΧΙ» χθες το βράδυ στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την πρώτη διαδικασία εκλογής για τις 17 Δεκέμβρη. Ακόμα, εκτιμάται πως ΟΧΙ ψηφίζουν ο Μ. Μπόλαρης και η Χρ. Γιαταγάνα.

Αντίθετα, κοντά στο ΝΑΙ βρίσκονται οι Σπ. Λυκούδης, Κ. Μάρκου και Γρ. Ψαριανός, καθώς και ο Χρ. Αηδόνης ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι "παράγοντας σταθερότητας" μαζί με τον Β. Οικονόμου.
Θετικά διακείμενοι για την εκλογή Προέδρου βρίσκονται επίσης οι Π. Μελάς, ο Γ. Κασαπίδης και ο Κ. Γιοβανόπουλος ο οποίος από το βήμα της Βουλής ζήτησε να μην τον βρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν ψηφίσει για Πρόεδρο. Πληροφορίες θέλουν να "φλερτάρουν" με το ΝΑΙ οι κ.κ. Π. Μουτσινάς, Γ. Κουράκος και ο Γ. Νταβρής. Επίσης ο πρώην υπουργός Β. Πολύδωρας έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν βρεθούν 179 θα είνει ο 180ος,ενώ ο Β. Καπερνάρος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στις κατηγορίες περί "αποστασίας".
Αδιευκρίνιστη η ψήφος τριών βουλευτών και συγκεκριμένα της Μ. Ιατρίδη καθώς και οι δύο πρώην βουλευτέ ςτης Χρυσής Αυγής, Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας, που ωστόσο φαίνεται πως κλίνουν προς το ΝΑΙ.

Ελπίδα της κυβέρνησης, διαρροές βουλευτών από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση από πλευράς της "ποντάρει" στις επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση που την 17η Δεκεμβρίου καταφέρει να συσπειρώσει πάνω από 170 βουλευτές.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ για τους οποίους πιστεύεται από κάποιες πλευρές ότι μπορεί να κινηθούν εκτός κομματικής γραμμής είναι οι Π. Χαϊκάλης, Γ. Δημαράς, Γ. Αβραμίδης και Ελενα Κουντουρά, ενώ όλα είναι πιθανά για τους δύο βουλευτές της ΧΑ Χ. Αλεξόπουλο και Στ. Μπούκουρα.

Από τις δε 10 έδρες της ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση φαίνεται πως προσβλέπει στη στήριξη 2 βουλευτών, της Νίκη Φούντα και Θ. Ψύρρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου