Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία Θ. Πετράκου: Εμπλοκή Μπαλτάκου και στο σκάνδαλο Hellas Power-Energa

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΔΕΣΜΗΕ στην οποία καταγγέλλει πιέσεις από τον πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης υπερ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.
O Θανάσης Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΗΓΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει πιέσεις από τον πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Θανάση Πετράκου ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τον πρώην Γενικό γραμματέα της κυβέρνησης για να δεχθεί εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπαλτάκου έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο ιδιοκτητών των εταιρειών που «φέσωσαν» το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ο κ Πετράκος ανέφερε πως ο δικηγόρος δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και πως γνωρίζει τους ηθικούς αυτουργούς..Λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση Πετράκου στην Επιτροπή συνεργάτες του πρωθυπουργού ρωτούσαν με. μεγάλο ενδιαφέρον στη Βουλή «τι ακριβώς έχει ειπωθεί για τον κ. Μπαλτάκο» και για το αν διευκρινίστηκε το πως «πίεζε» ο πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης τον δικηγόρο.

«Δηλαδή τον πίεζε τηλεφωνικά;», ήταν η απορία που διατυπώθηκε με έκδηλη αγωνία, από τον κυβερνητικό συνεργάτη, ο οποίος προφανώς να φοβήθηκε νέες περιπέτειες για την κυβέρνηση εξαιτίας και πάλι του κ.Μπαλτάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου