Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανοίξει τον δρόμο και να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι

Ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εκτιμά ότι μία ευρύτερη συμμαχία λαϊκών και δημοκρατικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
«Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανοίξει τον δρόμο και να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι», λέει μετά το πρώτο συνέδριο του κόμματός του, με προσκεκλημένο τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος, εξάλλου, θεωρεί τιμή του να τον αποκαλούν «Ισπανό Τσίπρα», αν και εκτιμά πως και οι δύο δεν είναι παρά όργανα στη διάθεση ενός συλλογικότερου δημοκρατικού σχεδίου.«Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, χωρίς έναν δυνατό και θαρραλέο λαό που υποστηρίζει και υπερασπίζεται μία λαϊκή κυβέρνηση, ο στόχος μπροστά μας είναι ανέφικτος», λέει, σε συνέντευξή του στο real.gr, ζητώντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη συμμετοχή του λαού.

Αναγνωρίζει, άλλωστε, πως «η ευκαιρία δεν θα διαρκέσει για πάντα».

Ο 36χρονος Ισπανός πολιτικός, πιστεύει πως «κανείς δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα για εμάς», για αυτό και καλεί σε υπεράσπιση της Δημοκρατίας για «να πάρουμε πίσω την εξουσία, επειδή μας ανήκει».

Με το κόμμα του να βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις στην Ισπανία, σημειώνει πως οι προσβολές όσων ευθύνονται για την δραματική κατάσταση στην χώρα του, τελειώνουν.

«Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο», λέει, σχολιάζοντας για την Ελλάδα ότι υπήρξε το πειραματικό εργαστήριο της λιτότητας, αλλά σύντομα θα γίνει το «τρανταχτό παράδειγμα» του πώς η Δημοκρατία μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο της και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολλών απέναντι στα συμφέροντα των λίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου