Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώνεται το σκάνδαλο: Σε ιδιωτική κλινική μετατρέπεται το Ερρίκος Ντυνάν

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Υγείας το οποίο ενέκρινε τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του στην «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.», εταιρείας του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς. Σε ιδιωτική κλινική μετατρέπεται το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο θα έχει πλέον την επωνυμία Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Υγείας το οποίο ενέκρινε τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του στην «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.», εταιρείας του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το νοσοκομείο παύει πλέον να λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Η άδεια μεταβιβάζεται αυτοδίκαια στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, για όσο χρόνο προβλέπεται από την έκδοσή της στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Αντίστοιχα ισχύει και η βεβαίωση καλής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας σημειώνεται ότι αρμοδιότητα έχει η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής για την επικαιροποίηση της υφιστάμενης άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε προχώρησε στην εξαγορά του νοσοκομείου έναντι του ποσού των 115.135.251 ευρώ κατά τον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε το σύνολο των κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του.

Επειδή όμως δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό, στο νοσοκομείο "πέρασε" στην κατοχή της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου