Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

αυθαίρετες μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

«Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυθαίρετες μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, σχετικά με τις «Μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χωρίς αίτησή τους, έπειτα από αυθαίρετη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού». Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Με την Φ11.2/5779/26-06-2014, απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού, έπειτα από πρόταση του ΠΥΣΔΙΠ Πελοποννήσου, δυο διοικητικοί υπάλληλοι μετατέθηκαν, χωρίς αίτησή τους, στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, για υπηρεσιακές ανάγκες της Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας.
Με την Φ11.2/8095/25-09-2014, απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης κ. Πέτρου Μισθού, έπειτα από πρόταση του ΠΥΣΔΙΠ Πελοποννήσου, η μια από τις δύο προαναφερθείσες υπαλλήλους, μετατέθηκε με αίτησή της και επανήλθε στην πρότερη θέση της στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αρκαδίας...Ακόμη τονίζεται ότι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης αποτελούν ξεχωριστές αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου, για τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί Οργανισμός, αλλά θέση οργανισμού επέχουν οι νόμοι σύστασής τους.

Επιπρόσθετα, στην Περιφερειακή Δ/νση, με την επίκληση αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, είχαν ήδη αποσπαστεί 12 εκπαιδευτικοί.

Και τονίζεται ότι δε δόθηκε στη θιγόμενη υπάλληλο ούτε το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης του Περιφερειακού Δ/ντή Πελοποννήσου, …...

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την ερώτησή τους ζητάνε από τους Υπουργούς να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1. Προτίθεται να επαναφέρει στην πρότερη θέση της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αρκαδίας, την θιγόμενη υπάλληλο, η οποία μετατέθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δική της αίτηση μετάθεσης;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να ασκούν διοίκηση στα όρια των καθηκόντων τους;

Η πλήρης ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Με την Φ11.2/5779/26-06-2014, απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού, έπειτα από πρόταση του ΠΥΣΔΙΠ Πελοποννήσου, δυο διοικητικοί υπάλληλοι μετατέθηκαν χωρίς αίτηση τους στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, για υπηρεσιακές ανάγκες της Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας.

Με την Φ11.2/8095/25-09-2014, απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης κ. Πέτρου Μισθού, έπειτα από πρόταση του ΠΥΣΔΙΠ Πελοποννήσου, η μια από τις δύο προαναφερθείσες υπαλλήλους μετατέθηκε με αίτηση της και επανήλθε στην πρότερη θέση της στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Η υπάλληλος που μετατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αρκαδίας και δεν επανήλθε στην πρότερη θέση της υπερτερούσε της δεύτερης υπαλλήλου αναφορικά με τα τυπικά προσόντα (μεγαλύτερος χρόνος υπηρεσίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης από όλους τους υπαλλήλους, υπάλληλος κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, κάτοχος πτυχίου ξένης γλώσσας σε άριστο επίπεδο).

Ακόμη τονίζεται ότι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης αποτελούν ξεχωριστές αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου (Ν.2986/2002 άρθρο 1), για τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί Οργανισμός, αλλά θέση οργανισμού επέχουν οι νόμοι σύστασης τους (Ν.1566/85, Ν.2986/2002 και Ν.3467/2006).

Επιπρόσθετα, στην Περιφερειακή Δ/νση, με την επίκληση αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, είχαν ήδη αποσπαστεί 12 εκπαιδευτικοί (Υ.Α. 128101/Δ2/08-08-2014, 128104/Δ1/08-08-2014, 136255/Δ2/29-08-2014)..

Τέλος, δε δόθηκε στη θιγόμενη υπάλληλο ούτε το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης του Περιφερειακού Δ/ντή Πελοποννήσου, διότι στην ένσταση που υπέβαλε προς το ΠΥΣΔΙΠ Πελοποννήσου, στις 1 Ιουλίου 2014, το ΠΥΣΔΙΠ σε συνεδρίαση του αποφάσισε ότι δεν εξετάζει την ένσταση επειδή α) δεν αποτελεί όργανο διοίκησης και συνεπώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του η ανάκληση κάθε είδους διοικητικής πράξης και β) οι αρμοδιότητες του είναι πρωτίστως γνωμοδοτικού χαρακτήρα προς τον Περιφερειακό Δ/ντή.

Επειδή μετατίθεται η υπάλληλος χωρίς τη θέληση της, κατά παράβαση δηλαδή του Π.Δ.182/2004 άρθρο 2 παρ.8.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων:

1. Προτίθεται να επαναφέρει στην πρότερη θέση της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αρκαδίας την θιγόμενη υπάλληλο, η οποία μετατέθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δική της αίτηση μετάθεσης;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να ασκούν διοίκηση στα όρια των καθηκόντων τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου