Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας!


Πρωτοβουλία συλλόγων γονέων και διδασκόντων για τις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου
Την πεμπτουσία και την πραγματική διάσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ και που είναι πέραν όλων των άλλων και η αλληλεγγύη για όλα τα παιδιά του κόσμου για να έχουν χαρούμενες και χαμογελαστές φατσούλες, με λίγα λόγια «τα παιδιά για τα παιδιά», επιχειρούν να αναδείξουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι σύλλογοι
εκπαιδευτικών με την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει. Έτσι, σε συνεργασία με τη οργανωτική επιτροπή, καλούν τους θεατές, γονείς και παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις προβολές των δύο εβδομάδων του Φεστιβάλ και της camerazizanio, αντί εισιτηρίου, να συνεισφέρουν – προαιρετικά - τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν, σε οικογένειες που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Έτσι και στους οχτώ χώρους της Ηλείας όπου θα γίνονται οι προβολές, θα στηθούν καλάθια για την συλλογή τροφίμων και ο καθένας μπορεί να αφήνει μέρες Χριστουγέννων, μέρες αγάπης που έρχονται, ότι ο ίδιος έχει την ευχαρίστηση.

Χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Πύργου μαζί με τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου, αναφέρθηκαν σε αυτήν την πρωτοβουλία και έκαναν έκκληση στον κόσμο να ανταποκριθεί.

Ο κ. Δημήτρης Σπύρου, τόνισε ότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η camerazizanio θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων δημοτικών, νηπιαγωγείων και γυμνασίων του Πύργου για την συνεργασία τους, τόσο γενικότερα για την επιτυχία του Φεστιβάλ, όσο και για την πρωτοβουλία τους για την συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας και κυρίως για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας και την αλληλεγγύη τούτες τις μέρες.

«Η συνεργασία με όλες τις συλλογικότητες που υπάρχουν στο νομό και τους φορείς, είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Το γεγονός ότι στο Φεστιβάλ προβάλλονται 678 ταινίες, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που δεν μπορεί να έχει επιτυχία μόνο με τις δυνάμεις που διαθέτει το Φεστιβάλ, τόσο από άποψη συνεργατών εμπείρων και μονίμων, όσο και των εθελοντών. Σημασία έχει η σύνδεση με όλους τους Συλλόγους, με όλα τα σωματεία, με κάθε πρωτοβουλία, με κάθε μικρή κοινωνική ομάδα. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο γεγονός, ήδη και πέρυσι ανακοινώθηκε επισήμως ότι είναι το πιο σημαντικό Φεστιβάλ στην Ευρώπη στο είδος του και πρέπει να μείνουμε σε αυτήν την κορυφή που είμαστε. Και η κορυφή δεν είναι μόνο ποσοτική, είναι θέμα ποιότητας και των παιδαγωγικών χαρακτηριστικών που έχει.»

Από την πλευρά της η κ. Ευγενία Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πύργου, ανέφερε ότι μαζί με εκπροσώπους και άλλων συλλόγων του Πύργου θα ήθελαν να βοηθήσουν σε αυτήν την αξιόλογη δραστηριότητα.

«Η κεντρική ιδέα είναι «τα παιδιά για τα παιδιά». Οι σύλλογοι γονέων των σχολείων του Πύργου σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και την αλληλεγγύη για όλους, αξιοποιούμε την προσφορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους να προσφέρει τις φετινές προβολές του για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τις προβολές του Φεστιβάλ, να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν με ευθύνη των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων των σχολείων, προς όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και τις δύο εβδομάδες που θα γίνονται οι προβολές. Τέλος ευχόμαστε όλο αυτό το εγχείρημα να πάει πολύ καλά και να ανακουφίσει όσο περισσότερες οικογένειες έχουν προβλήματα διαβίωσης.»

Η κ. Θαρρενή Χρυσοβέργη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Πύργου, συμπλήρωσε ότι «απευθυνόμαστε στον καθένα με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες ευαισθησίες. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών για την ζωή και την μάθηση. Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και η πιο μικρή προσφορά μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά γιορτινές μέρες που έρχονται, για ένα χαμόγελο. Γι αυτό κάνουμε έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή που φεύγουν από το σπίτι να έρθουν στις προβολές, να πάρουν από το ράφι τους ένα πακέτο αλεύρι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, λάδι, μακαρόνια ή ότι άλλο θέλουν. Οι προβολές στον Πύργου θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, θα γίνονται στον Ορφέα και στον Απόλλωνα, πρωϊνές ώρες και το πρόγραμμα ισχύει για όλες τις μέρες, δεν φέρνουμε τρόφιμα για μια μέρα μόνο. Εκεί θα υπάρχουν καλάθια που ο καθένας θα αφήνει μέσα ότι έχει φέρει μαζί του.»

Τέλος, η κ. Χρυσοβέργη επισήμανε ότι ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου με πρωτοβουλία του, έχει βάλει κάποια καλάθια σε σούπερ μαρκετ για παιδιά που έχουν ανάγκη. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, Τερζής και Μαρινόπουλος για την προσφορά του και τον κόσμο φυσικά που συμμετέχει με ευαισθησία για τα παιδιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου