Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εκφυλισμός της δημόσιας ζωής...


Φαίνεται ότι ορισμένα δημόσια και ειδικότερα ορισμένα πολιτικά πρόσωπα έχουν χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και του σεβασμού του δημόσιου χώρου, χρησιμοποιώντας γλώσσα πεζοδρομίου για να εκφράσουν τις «απόψεις» τους.
Φαίνεται, δε, να αγνοούν ότι ...τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος του δημόσιου χώρου και ταυτόχρονα να αδιαφορούν για το αν με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν πρώτα απ' όλα την ιδιότητα του ανθρώπου της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού με την οποία εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα.
Ο λόγος για το συγγραφέα Θανάση Χειμωνά, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς τον Μάιο του 2014. Ο εν λόγω «κύριος» με ανάρτησή του στο facebook έκανε ένα σχόλιο για την περιπέτεια τηςΒίκυς Σταμάτη και η διαφωνία μιας κυρίας στο σχόλιο του Θ. Χειμωνά ήταν η αφορμή ενός διαλόγου μεταξύ των δύο, που κατέληξε σε αληθινό οχετό ύβρεων από την πλευρά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ελιάς (ΠΑΣΟΚ).
Η συγκεκριμένη φράση του Θανάση Χειμωνά είναι η εξής: «Το λέω στη δικιά σου μάνα όταν τη γ... από τον κ... και τραγουδάει Πάριο»!
Προς Χαριλάου Τρικούπη και Ευάγγελο Βενιζέλο: Ο άνθρωπος αυτός είναι ακόμα υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ; Θεωρείτε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ότι αυτό είναι προαγωγή του πολιτισμού ή, για να θυμηθούμε ορισμένες φράσεις του προέδρου σας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «εκφασισμός» και «εκτσογλανισμός» της δημόσιας ζωής;


Θ. Λ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)
από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου