Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μετά το συλλαλητήριο αποχωρούν οι φοιτητές από το κτίριο διοίκησης του ΕΚΠΑ

Διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα οργανώνουν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου - Κόλαφος για τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που αφορά τις καταγγελίες για εγκλεισμό των υπαλλήλων στο κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος στα Προπύλαια - Αποχωρούν οι φοιτητές από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ Φωτογραφίες και ενημέρωση από dromografos/Skar, Makis
Sinodinos 21:15 Αποχωρούν οι φοιτητές από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, όπως αποφάσισαν απόψε οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων στη διάρκεια της κοινής συνέλευσης που πραγματοποίησαν με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος. Με την απόφαση αυτή, λήγει ουσιαστικά η κινητοποίηση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με σκοπό το Πανεπιστήμιο να μείνει ανοιχτό στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του.


Οι φοιτητές θα επανέλθουν, ωστόσο, την προσεχή Πέμπτη, οπότε συνεδριάζει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή όλων των φοιτητικών συλλόγων στη συνεδρίαση αλλά και να θέσουν σειρά θεμάτων που τους απασχολούν - από τις διαγραφές φοιτητών έως τη φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.


Για την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της πρυτανείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΕΚΠΑ με τη συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.


20:40 Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στα Προπύλαια. Αποχώρησαν και οι καθηγητές από το γραφείο του Λοβέρδου.





20:10 Οι διαδηλωτές παραμένουν κάτω από το γραφείο του Λοβέρδου.








20:05 Προς το πολιτικό γραφείο του Λοβέρδου κατευθύνθηκαν οι διαδηλωτές, όπου, από το μεσημέρι, υπήρχε κινητοποίηση «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών. Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν τους διαδηλωτές με σημαίες.





20:00 Μεγάλη είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Δεν λείπουν ασφαλώς και οι δυνάμεις καταστολής...




















19:00 Σε λίγο θα ξεκινήσει η πορεία με συμμετοχή των ΦΣ και διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου.








Ενημέρωση - φωτογραφίες από @dromografos από τη συγκέντρωση - πορεία των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων το μεσημέρι:


14:45 Στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες η πορεία:





14:20 Προς την Σταδίου κατευθύνεται η πορεία:











14:00 Στην πορεία των μαθητών και πανό Φοιτητιών Συλλόγων καθώς και εργαζόμενοι ΕΚΠΑ.


13:50 Οι μαθητές κάνουν πορεία:





13:40 Το συντονιστικό μαθητών αποφάσισε κοινές δράσεις με φοιτητές,θα ακολουθήσει ανακοίνωση. Συγκεντρώνονται εκ νέου στα Προπύλαια.


13:00 Στις 4 μ.μ. διοικητικοί, φοιτητές και σωματεία θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνέχισης του αγώνα τους και στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία μαζί με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και φοιτητικούς συλλόγους.


12:50 Αντί για πορεία, οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια αποφάσισαν να κάνουν συντονιστικό στο ΕΚΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη:





********


Ενάντια σε «ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων, ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών», διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητικοί σύλλογοι και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα οργανώνουν κινητοποιήσεις:


Στις 4 μ.μ. διοικητικοί, φοιτητές και σωματεία θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνέχισης του αγώνα τους και στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία μαζί με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και φοιτητικούς συλλόγους.


«Χαστούκι» στον Θ. Φορτσάκη το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας: Ήταν κλειδωμένοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ


«Ζητείται να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες που μπορεί να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου» αναφέρουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές





Συνάντηση αντιπροσωπείας καθηγητών και δασκάλων με τον Ανδρέα Λοβέρδο σήμερα στις 10.00 στο Υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση και τα κενά στα σχολεία.


Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Σε μαζική συμμετοχή καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ενάντια στις απολύσεις και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.


_______________________


Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέλευση διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών.


Χτες το μεσημέρι, στο γραφείο του πρύτανη συναντήθηκαν μαζί του, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων ενώ, φοιτητές μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη ειρηνικά, αλλά στη διάρκεια της συνάντησης δύο από αυτούς σήκωσαν, πίσω από το γραφείο του, πανό που έγραφε: «ψωμί-παιδεία-ελευθερία».


Ο Θ. Φορτσάκης διαφώνησε με την κίνηση αυτή, αλλά δεν εμπόδισε τους φοιτητές, οι οποίοι λίγο αργότερα και αφού έθεσαν τα αιτήματά τους κατά της αυστηρής φύλαξης του πανεπιστημιακού χώρου, αποχώρησαν.

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο» δήλωσε ο Θ. Φορτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου