Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΞΕΝΑ FUNDS)

Iskra: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΧΣ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Άρον-άρον, εκπρόθεσμα, παρά τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα κατατέθηκε την Τετάρτη (24/9) στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την εφοδιαστική, τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών.Την τροπολογία θα υποστηρίξει την Πέμπτη ο υπουργός
Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.Με την τροπολογία, ο γνωστός χαριστικός προς τις τράπεζες αναβαλλόμενος φόρος (καλύπτει τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων το 2012) μετατρέπεται σε φορολογική απαίτηση που θα προσμετράται στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, ενώ το Δημόσιο εγγυάται ότι θα αποδώσει στις τράπεζες το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου που δεν θα συμψηφιστεί με κέρδη τα επόμενα 30 χρόνια!
Με τη ρύθμιση αυτή, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να επικαλεστούν τον αναβαλλόμενο φόρο στα επικείμενα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, μειώνοντας ισόποσα τις κεφαλαιακές τους ανάγκες κατά 3 περίπου δισ.

Στόχος της κυβέρνησης με αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση είναι να μειωθούν δραστικά οι εναπομείνασες ανάγκες των τραπεζών που θα προκύψουν από τα stress tests, ώστε να μπορούν να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες αποκλειστικά από ιδιώτες (ξένα funds), μέσω Αυξήσεων των Μετοχικών Κεφαλαίων τους.

Έτσι, μετά από αυτήν την τροπολογία, μέσα σε μια νύκτα, θα απαξιωθούν πλήρως τα κεφάλαια που έχει βάλει το ΤΧΣ (ελληνικό δημόσιο) στις τράπεζες και τα ξένα funds θα θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τις τράπεζες. Μέγα το σκάνδαλο.

Η ρύθμιση δεν έχει σταλεί προς γνωμοδότηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου