Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Κέντρο Νέων Κορινθίας, ανήκει στους πολίτες, σε αυτούς που εθελοντικά και δωρεάν το λειτουργούν προς όφελος όλων!


Σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, προχώρησε στο κλείσιμο του Κέντρο Νέων Κορινθίας αλλάζοντας τα λουκέτα στον προαύλιο χώρο, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στις ομάδες και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο με την γνωστή δικαιολογία, με την οποία επιχείρησε να κάνει το ίδιο πράγμα και τον Ιούλιο, μόνο που τότε είχε την ευθιξία να ειδοποιήσει κι έτσι αντιμετώπισε μια ισχυρή αντίδραση.
Έχοντας λοιπόν αυτό ως παράδειγμα σήμερα από την μια ανέβαλλαν το ραντεβού το οποίο είχε ζητήσει η πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη και από την άλλη κλειδώνουν τον χώρο αναβάλλοντας έτσι όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια για πόσο άραγε; Μέχρι να γίνει ή καταμέτρηση των πραγμάτων που υπάρχουν στο χώρο και ανήκουν στην εταιρία που τελεί υπό εκκαθάριση ή μήπως διά παντός;
Ίσως εν αναμονή της πρότασης για το Κέντρο Νέων, η οποία θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Δευτέρα, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.
Ίσως οι κλειδωμένοι δημόσιοι χώροι τους εμπνέουν ένα αίσθημα ιδιοκτησίας και κυριαρχίας και προετοιμάζουν το έδαφος στα κάθε λογής αρπακτικά που τους εκμεταλλεύονται στις μέρες μας με γεωμετρική πρόοδο.
Ακόμα και σ’ αυτό το άνυδρο τοπίο όμως, για μας, την Πρωτοβουλία για την διατήρηση του κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων και τους πολίτες που παρακολουθούν τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά την απόφασή μας να αγωνιστούμε για την απόδοση του χώρου στους πολίτες και θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες μέρες να ακούσουμε τα επιχειρήματα της Περιφέρειας για την ερημοποίηση και την υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Αξίζει να σημειωθεί, για μια ακόμη φορά, ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο, αφού στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτών και των ομάδων.


Καλή αρχή λοιπόν στην νέα θητεία της Περιφερειακής μας Ενότητας που αποδεικνύει στην πράξη τον σεβασμό της στην δημοκρατία και το γενικό όφελος των πολιτών της.


Πρωτοβουλία για την Συνέχεια και την Διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου