Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Βγαίνουμε από την πρίζα: Ο ηλιακός φούρνος "Cook'n'go" διαθέσιμος στο Αλλότροπον

Εδώ και λίγες ημέρες, διαθέτουμε από τον χώρο μας στο Αλλότροπον τον ηλιακό φούρνο Cook'n'go, το πρώτο προϊόν της συνεργατικής "Αυτάρκεια". Η τιμή του φούρνου είναι 63€ συν 4€ περίπου τα μεταφορικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένης και της γάστρας, ενώ το όλο σύστημα χωράει σε μια μεσαίου μεγέθους και καλαίσθητη τσάντα. Όπως μας εξηγούν οι φίλες/οι: "Η συνεργατική Αυτάρκεια Network, μετά από ένα χρόνο πειραματισμών και συνδιαμόρφωσης, αποτελεί πραγματικότητα. Εννέα άνθρωποι με διαφορετικές γνώσεις, δεξιότητες, αλλά κοινά ενδιαφέροντα και όραμα δουλεύουμε μαζί συνεργατικά, ομότιμα και αμεσοδημοκρατικά παράγοντας και δημιουργώντας. Ασχοληθήκαμε σαν πρώτο βήμα με την κατασκευή ηλιακών φούρνων και συγκεκριμένα τον Cook’n’go βασισμένο σε ανοιχτά πρότυπα.

Στόχος μας όμως είναι να παράγουμε ή να προωθήσουμε και άλλα προϊόντα τα οποία δεν θα αποτελούν σκουπίδια ούτε θα δημιουργούν επιπλέον ψεύτικες ανάγκες. Θέλουμε οι συσκευές που διαθέτουμε να προσφέρουν εύχρηστες και λειτουργικές λύσεις σε απλά ή σύνθετα καθημερινά προβλήματα.Για μας, η αυτάρκεια σα ζητούμενο και στόχος, δεν είναι ατομική, αλλά καθαρά κοινωνική υπ όθεση. Είναι εκείνη ακριβώς η κατάσταση που επιτυγχάνεται όταν λειτουργούμε με δημιουργικό πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Σ’ αυτό το πνεύμα λοιπόν σας απευθυνόμαστε, ζητώντας σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα ηθικό, ισοδίκαιο και αλληλέγυο εμπόριο."
Για την ενημέρωση σας, είμαστε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 7μμ έως τις 9μμ. στον χώρο μας στην Κολιάτσου 102, Κόρινθος (χάρτης)

Αλλότροπον ΣΥΝ. Π.Ε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου