Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Εχουν δίκιο οι κρατούμενες»


Πρωτάκουστο χαρακτήρισε το υβριδικό μοντέλο που αναμένεται να ισχύσει για τις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Κορυδαλλού, Μάριος Οικονομάκης μιλώντας στον...
ραδιοσταθμό Βήμα FM, επιβεβαιώνοντας στην ουσία της καταγγελίες των γυναικών κρατουμένων της Β΄ Πτέρυγας. Στις δύο πτέρυγες που έχουν απομείνει στις Γυναικείες φυλακές μετά την απόδοση ενός μεγάλου τμήματος της συνολικής έκτασης στο Δήμο Κορυδαλλού θα κρατούνται: όσες γυναίκες υπόδικες δεν «χώρεσαν» να στοιβαχτούν εσπευσμένα στον Ελαιώνα (περίπου 100), οι χρυσαυγίτες που θα έχουν πλέον οπτική επαφή με τις γυναίκες και που ενώ είναι μόλις 6 διαθέτουν -για λόγους ασφαλείας- χώρο ίσο με εκείνο που θα στεγάσει 100 κρατούμενες, στα υπόγεια οι καταδικασμένοι της «17 Νοέμβρη» και τέλος οι οροθετικοί που θα μεταφερθούν από το Νοσοκομείο στο οποίο κακώς κρατούνται μέχρι σήμερα, ενώ δεν έχουν προβλήματα υγείας.
«Όλα αυτά είναι αποφάσεις του υπουργείου» όπως τόνισε ο κ. Οικονομάκης, σημειώνοντας επιπλέον τον μικρό αριθμό σωφρονιστικών υπαλλήλων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλο αυτό το παράταιρο και πρωτοφανές «σκηνικό». Η διάκριση των κρατουμένων σε όλο της το μεγαλείο απτή απόδειξη της κατάργησης της αρχής της ισονομίας στο ελληνικό κράτος Δικαίου. Οι γυναίκες κρατούμενες που εκτός των άλλων θα έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και τον ρατσιστικό λόγο και τη σεξιστική βία από τους έγκλειστους ναζιστές προειδοποιούν με χθεσινή επιστολή το υπουργείο ότι αυτό δεν μπορούν να το ανεχτούν.
Το Υπουργείο μέχρι στιγμής στέκει βουβό και αμέτοχο. Εξάλλου έχει να αντιμετωπίσει ακόμα και το φλέγον ζήτημα άλλης μιας επικείμενης ντροπής με την εκ νέου καθυστέρηση ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου υπό τη Μπαλτάκεια –πάντα- σκιά.
Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου