Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Σεντ Λούις

Στην κομητεία Φέργκιουσον, στο Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών ο κύκλος του αίματος μεγαλώνει. Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ακόμη ένας άνδρας στην περιοχή του Σεντ Λούις κοντά στο Φέργκιουσον που εξακολουθεί να συγκλονίζεται από βίαιες διαδηλώσεις λόγω του θανάτου ενός 18χρονου άοπλου αφροαμερικάνου από τα πυρά αστυνομικού. Ο Σαμ Ντότσον, διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης, επιβεβαίωσε το θάνατο του 23χρονου και υποστήριξε πως ο νεαρός κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών που τον καλούσαν να σταματήσει να τους πλησιάζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έλαβε μία κλήση για έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι και συμπεριφερόταν περίεργα. Ο άνδρας, όπως γράφει ο ίδιος ο Ντότσον στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, φώναξε στους αστυνομικούς «σκοτώστε με τώρα» ενώ τους πλησίαζε.
«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος τους και έφτασε μόλις λίγα μέτρα από τον έναν αστυνομικό. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και άνοιξαν και οι δύο πυρ εναντίον του» δήλωσε ο Ντότσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου